Με μια κυβέρνηση που έχει κάψει το λάδι της και μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το σύνολο της Ευρώπης, οι ευρωεκλογές είναι κάτι παραπάνω απο σημαντικές και η νίκη του ΠΑΣΟΚ θα σημαοδοτήσει μια νέα εποχή και αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Μίμης Ανδρουλάκης.

 

Ο συγγραφέας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης βρέθηκε χθες (Τρίτη 30/3) στη Χαλκίδα, προκειμένου να παραστεί και να μιλήσει στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, δεδομένου ότι έχει ορισθεί υπεύθυνος των Ευρωεκλογών για τον νομό μας. Και μπορεί να πίστεψαν τα στελέχη της παράταξης ότι τον στέλνουν εξορία… στέλοντάς τον στην Εύβοια (άραγε γιατί τόση απέχθεια για το νομό απο πολλούς;;;;), ο ίδιος όμως ζεί το όνειρό του, καθότι αισθάνεται ερημίτης της Εύβοιας. Τον αγαπά τον τόπο, διατηρεί οικία προς τα νότια του νησιού, λίγο πιο έξω απο τα Στύρα και εκφράζει τα αισθήματά του για τον Νομό, δηλώνοντας πως εδώ θέλει να αποχαιρετήσει τον κόσμο. Όλα αυτά κατά τη χαλαρή κουβέντα που είχε με τους δημοσιογράφους στα γραφεία της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκίδα, λίγο πριν εμφανιστεί ενώπιον των συντρόφων του και τους μιλήσει για τις 60 μέρες…. που θα αλλάξουν την ιστορία! Τον Μίμη Ανδρουλάκη συνόδευσε η Άρια Αγάτση, δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, Νομαρχιακή Σύμβουλος Βοιωτίας και εν δυνάμει βουλευτής! Η κ.Αγάτση επισήμανε τη σημαντικότητα συμμετοχής όλων στις Ευρωεκλογές και τον κίνδυνο που κρύβει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο συμπίπτει με την ημερομηνία των ευρωεκλογών που είναι 7 Ιουνίου. Τώρα ή που θα προτιμήσει ο Έλληνας την εκδρομούλα ή που θα δεχθεί τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος και θα κάνει το σωστό, ψηφίζοντας! 

«Η νίκη του ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με μια νέα μεταπολίτευση» 

Τη σιγουριά του για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου εξέφρασε ο Μίμης Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι οι αλαζονείες και εγωισμοί του παρελθόντος ξεπεράστηκαν και οι ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία να ρίξει και τα τελευταία φράγματα αμφισβήτησης των πολιτών για την παράταξη. «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι killer με αγγελικό πρόσωπο», δήλωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως η κρίση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ανάδειξη ηγετών. «Βέβαια για να γίνεις ηγέτης πρέπει το εσωτερικό σου ρολόι να συγχρονιστεί με το ρολόι της ιστορίας!» Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τις δυσκολίες που βιώνει δεδομένου του δημόσιου χρέους της και της υπερξάρτησής της απο τον δανεισμό. Μάλιστα ανέφερε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ευρωομόλογο. «Το ΠΑΣΟΚ θα έχει καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και θα προκαλέσει ακολουθία γεγονότων που θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό σ’ όλη την Ευρώπη. Θα πρέπει να είναι έτοιμο να κυβερνήσει, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, το αργότερο τον Απρίλη του 2010. Θέλει δε θέλει οφείλει να κυβερνήσει, γιατί είναι το μόνο που μπορεί να ξαναενώσει το εκλογικό σώμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό και η κυβέρνησή του θα είναι ευρύτερης αποδοχής».