Ο Νίκος Καρατζάς, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος του οικονομικού, με την παρακάτω ανακοίνωση του δίνει απαντήσεις σε όσους έσπευσαν να κατακρίνουν την κίνηση του κόμματος για έκδοση πιστωτικής κάρτας στα μέλη και φίλους του. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

«ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ:
Η  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. ME ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.
                                                              ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.
 
ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Φαίνεται ότι η οικονομική ανεξαρτησία που επιτυγχάνεται από τις παραπάνω κινήσεις του ΠΑΣΟΚ κάποιους ενοχλεί. Κάποιοι δεν θέλουν τα κόμματα να είναι οικονομικά ανεξάρτητα, μάλλον γιατί  έτσι εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα!
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι τα χρήματα θα δοθούν εξ’ ολοκλήρου στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις του Κινήματος, κάτι που θα τις απελευθερώσει από τη συνεχή αναζήτηση πόρων και θα δώσει τη δυνατότητα για παραπάνω δράσεις!
1. Κυβερνητικοί «παπαγάλοι», στην προσπάθειά τους να βρουν το ο,τιδήποτε για να στρέψουν την επικαιρότητα μακριά από την κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή, καταφέρονται εναντίον της δυνατότητας που δίνει το ΠΑΣΟΚ στα μέλη και τους φίλους του να τακτοποιούν την οικονομική τους συνδρομή με έκδοση πιστωτικής κάρτας.
2. Σε αυτούς και τα συμφέροντα που υπηρετούν απαντάμε:
–          Πρώτον, η οικονομική αυτοδυναμία του Κινήματός μας, με απόλυτη διαφάνεια, είναι για μας στόχος αδιαπραγμάτευτος. Θέλουμε να στηριζόμαστε οικονομικά μόνο στα μέλη και τους φίλους μας. Σε κανέναν άλλο. Ούτε στο κράτος, ούτε σε τράπεζες, ούτε σε κανέναν άλλο. Από αυτή την αρχή, που χάραξε με σαφήνεια ο Γ. Παπανδρέου, δεν πρόκειται να κάνει πίσω κανένας μας.
–          Δεύτερον, η έκδοση πιστωτικής κάρτας είναι μία από τις απόλυτα διαφανείς δυνατότητες, που δίνει το Κίνημά μας στα μέλη και τους φίλους του για να τακτοποιήσουν την οικονομική τους συνδρομή. Ούτε υποχρεωτική είναι, ούτε ο μόνος τρόπος είναι.
–          Τρίτον, ένα σύγχρονο κόμμα οφείλει να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες στα μέλη του και να αξιοποιεί προς όφελός τους την καταναλωτική τους δύναμη, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε διαπραγματευτική δύναμη στα μέλη μας απέναντι στις τράπεζες και καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε για αυτούς, αν το επιθυμούν, πιστωτική κάρτα με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
3. Όλα αυτά μπορεί να φοβίζουν τα συμφέροντα που θέλουν κόμματα-υποχείρια. Ας το καταλάβουν καλά: the party is over«.