Οι Οικολόγοι Πράσινοι ετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές και διοργανώνουν παζάρι στη Λίμνη Ευβοίας, προκειμένου να τους γνωρίσουν οι πολίτες μέσω μιας διαφορετικής δράσης. Στην παρακάτω ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν τις θέσεις τους με τον δικό τους τρόπο:

 

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι ετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές. Ετοιμάζονται;
Πως;
Με τι λεφτά;
Πως ανταποκρίνονται οι Οικολόγοι Πράσινοι στο ακριβό σπορ της πολιτικής;
Αντί για απάντηση σας γνωστοποιούμε με ένα διαφορετικό τρόπο τις οικονομικές μας ανάγκες και τοποθετούμαστε απέναντι σας με έναν ξεκάθαρο τρόπο σε ένα πολύ βρώμικο θέμα.

Σας δίνουμε έτοιμο ένα μικρό ερωτηματολόγιο με βασικές ερωτήσεις που πρέπει όλοι να κάνουμε στους πολιτικούς μας φορείς ανεξαρτήτως τοποθετήσεως:


Που βρίσκουν οι ΟΠ τα λεφτά για τις ανάγκες λειτουργίας του κόμματος τους;

Α. Έχουμε αξιόλογους και γενναιόδωρους κουμπάρους
Β. Στο σπίτι μας όλες οι οικιακές συσκευές είναι siemens
Γ. Με αυτοχρηματοδότηση και έξυπνες κινήσεις που αφήνουν πολιτικό στίγμα.
Δ. Κάθε Κυριακή βγαίνουμε και μαζεύουμε κουπόνια.

Τι είδους εκλογική καμπάνια διενεργούν οι ΟΠ;

Α. Έχουμε κλείσει όλα τα μπαλκόνια πέριξ της Πλατείας Συντάγματος.
Β. Τηλεοπτικές διαφημίσεις σε υψηλής τηλεθέασης ώρες.
Γ. Οι συνολικές μας ανάγκες για το έτος 2008 ανήλθαν στο «αστρονομικό» ποσό των 80000¤ καθότι χρησιμοποιούμε κυρίως το διαδίκτυο για την ενημέρωση του εκλογικού σώματος.
(το ποσό αντιστοιχεί σε ΕΝΑ μικρό τηλεοπτικό σποτ χωρίς να πληρωθεί το δημιουργικό)
Δ. Έχουμε «βρωμίσει» τον τόπο στην υπαίθρια διαφήμιση. (τόνους τυπωμένου χαρτιού-πλαστικές σημαίες- τεράστιες γιγαντοαφίσες)


Ποια είναι η θέση των ΟΠ στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζουν τα μεγάλα κομματικά επιτελεία;

Α.) Συναισθήματα ζήλειας καθώς θα θέλαμε πάρα πολύ να είχαμε στη διάθεση μας 160.000.000 από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να ξοδεύαμε για πάρτι (party) μας.
Β.) Απορία για το πως ενδέχεται τα δύο μεγάλα κόμματα να ελέγξουν τις δημοσιονομικές τρύπες εφόσον δεν μπορούν να ελέγξουν τα οικονομικά ενός ασύγκριτα μικρότερου υποσυνόλου, όπως του ίδιου τους του κόμματος.
Γ.) Αναζητούμε τους λίγους που δίνουν τα πολλά και δεν έχουν πια που να τα δώσουν καθώς έχουν εκδιωχθεί από τα μεγάλα κόμματα που τους έχουν αποκλείσει διότι πλέον ζητάνε μόνο λίγο από τους πολλούς!!!
Δ.) Δεν το κάνουμε θέμα.

 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα δώσουν το παρόν στις 2 Μαΐου στο Ψαροπούλι (Βασιλικών) και στις 3 Μαΐου στη Λίμνη όπου διοργανώνουν υπαίθριο παζάρι με καλάθι από ντόπια και βιολογικά προϊόντα.

Από τις δώδεκα το μεσημέρι, μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα, ελάτε να γνωριστούμε, να ενημερωθείτε για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων και να αναπτύξουμε μαζί μια άλλη καταναλωτική συνείδηση.
Φέρτε μαζί το κέφι σας και το καλαθάκι σας, πλαστικές σακούλες δεν διαθέτουμε…”