Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει το πρόγραμμα των περιοδειών του σε δήμους της Εύβοιας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.

Σήμερα συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Αμαρυνθίων, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των πρόσφατων καταστροφών από τις πλημμύρες διάφορα δημοτικά διαμερίσματα .
Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε την ανάγκη αποτελεσματικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών με στόχο την άμεση ανακούφιση των πλημμυροπαθών και την αποτροπή επανάληψης παρόμοιων φαινομένων.
Παράλληλα, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για τις ενέργειες προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών για την καταγραφή των ζημιών και τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου για την καταβολή των αποζημιώσεων στις πληγείσες επιχειρήσεις.
Στη συνέχεια ο κ. Κεδίκογλου μετέβη στο δήμο Ληλαντίων, όπου συμμετείχε σε νέα σύσκεψη παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρού Ν. , στην οποία παρευρέθησαν – μεταξύ άλλων- ο νομάρχης , εκπρόσωποι των πληγέντων δήμων, καθώς και των αγροτών οι καλλιέργειες των οποίων έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.
Ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε, ότι το πρωτοφανές μέγεθος της καταστροφής επιβάλλει πρωτοφανείς λύσεις δηλ. να ξεφύγουμε από τον κλασικό τρόπο λειτουργίας του ΕΛΓΑ.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά οι αγρότες σε περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας δεν έχασαν μόνο τη φετινή παραγωγή τους, αλλά έχασαν και τα ίδια τους τα χωράφια που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
Στρώματα λάσπης πάχους ενός μέτρου έχουν καλύψει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, γεγονός που καθιστά αμφίβολη την παραγωγή και για τις επόμενες χρονιές.
Ο κ. Κεδίκογλου προέταξε την ανάγκη τάχιστης προκαταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες αγρότες που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε , ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για να αποφασίσει σχετικά με την προκαταβολή των αποζημιώσεων.