Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παρουσίασή τους, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θα υπάρξουν ανατροπές αυτές τις 3 εβδομάδες μέχρι τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου», υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου. Σ’ ότι αφορά το ψηφοδέλτιο τόνισε πως θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών και θα είναι η απάντηση σ’ αυτούς που έχουν βάλει στο στόχαστρο των Συνασπισμό. Από ‘κει και πέρα ο Βαγγέλης Αποστόλου κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτοί ήταν πάντα μπροστά στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος, με ξεκάθαρες προτάσεις για την Εύβοια. Τώρα… σχετικά με την εσωστρέφεια που πλήγωσε στελέχη και παράταξη… υπάρχουν περιθώρια να ξεπεραστεί, ενώ δεν εμπόδισε τη δραστηριοποίησή τους.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Λεβέντης υποστήριξε ότι «είμαστε μια δύναμη του αγώνα και της ανάδειξης των προβλημάτων. Ο κόσμος πρέπει να προβληματιστεί και να μη στηρίξει τον δικομματισμό. Έχουμε παλέψει και αγωνιστεί για την προβολή των αιτημάτων του Νομού και η επίλυση των προβλημάτων παραμένει ο στόχος μας».
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γεωργακόπουλος τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει ότι οι άνθρωποι της αριστεράς έχουν θυμώσει με όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της χώρας και την προσπάθεια αφανισμού της αριστεράς. Δεν είμαστε περιθωριακοί. Είμαστε πάντα μπροστά στους αγώνες. Αυτοί οι αγώνες μπορούν να αποτιμηθούν στις εκλογές και εξαρτάται από εμάς αυτό. Μπαίνουμε στην προεκλογική αναμέτρηση με θυμό και διάθεση ανατροπής, δύναμη για ανάδειξη των προβλημάτων…Ο μόνος δρόμος αντίστασης στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, είναι ο δρόμος της πλατιάς συσπείρωσης και στήριξης του εγχειρήματος ενότητας της αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ».
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Μαρίνου δήλωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα διαφορετικό από τ’άλλα. Είναι ένα εγχείρημα ενότητας στη βάση της αριστεράς και των ανθρώπων της δημοκρατίας. Την ενότητα αυτή την αποδεικνύουμε στην πράξη. Δεν καπελώνουμε το κίνημα, δεν είμαστε δύναμη μισαλλοδοξίας και διχασμού. Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε στην εγκατάλειψη της Εύβοιας από τα δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονται στη κυβέρνηση. Με αγώνα, καταφέραμε να μη γίνει η Εύβοια λιθανθρακική, ούτε σκουπιδότοπος της Αττικής κ.λ.π. Αγωνιζόμαστε για εργοστάσια ανακύκλωσης, για καθαρό νερό και περιβάλλον, ανάδειξη των αρχαίων μνημείων μας. Είμαστε υπέρ των σύγχρονων πόλεων με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα, που υποστηρίζει το δρόμο της ανάπτυξης με προστασία του περιβάλλοντος».
Η νεαρή του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, Ειρήνη Μόκκα υποστήριξε «Οφείλουμε να ψηφίσουμε αριστερά, γιατί είμαστε στη χειρότερη οικονομική δίνη και δεν πρέπει να αφήσουμε τα νεοφιλελεύθερα κόμματα που τη δημιούργησαν, να τη διαχειριστούν κιόλας. Τα μέτρα που ανακοινώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία μας. Ενωμένοι πρέπει να βγούμε μπροστά. Είμαι υπερήφανη που μετέχω το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, για την αξιόλογη κοινοβουλευτική του προσπάθεια και παρουσία μέχρι σήμερα, για τους αγώνες όλων των στελεχών και την προσπάθεια για ενότητα».
Η υποψήφια βουλευτής, Ζωή Λιβανίου επισήμανε «Σ’ όλα τα προβλήματα του νομού ήμασταν μπροστά. Η ενότητα είναι εδώ, η ζωή είναι εδώ. Και ορμόμενη από μια ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, την «Μια Αιωνιότητα και Μια Ημέρα», εγώ περιμένω μια αιωνιότητα για μια ημέρα».
Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής, Ιωάννης Τήνιος δήλωσε «Ανιδιοτελώς και με τις αγωνίες του ο καθένας από μας παλεύουμε για τα προβλήματα της Εύβοιας. Είμαστε μπροστάρηδες, όταν οι δυνάμεις του δικομματισμού ήταν πάντα απούσες».