Έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες μας με τα αρώματα και τις γλυκές θερμοκρασίες της άνοιξης, ήρθε ο καιρός λοιπόν να την αποχαιρετήσουμε, και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι.

Μια εποχή που την χαρακτηρίζουν οι παραλίες, η ηλιοφάνεια, οι ανεβασμένες πλέον θερμοκρασίες, αλλά και η ευκαιρία για αποδράσεις, διακοπές, που μπορούν να μας συνεπάρουν. 
Η Αρέθουσα Tours διοργανώνει 4ήμερη εκδρομή του Αγίου Πνεύματος στην πανέμορφη Λευκάδα. 
Το νησί γνωστό ως το στολίδι του Ιονίου, είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί και να μας συνεπάρει με την έντονη παρουσία της φύσης, των γαλαζοπράσσινων νερών, αλλά και της γραφικής της πρωτεύουσας. Μια εξόρμηση από την Λευκάδα στις εκβολές του Αχέροντα και την Πάργα, και απο εκεί στην Πρέβεζα και πάλι πίσω. 
4 ημέρες χαλάρωσης που θα μας μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μνημονικό μας. 4 ημέρες οργανωμένες με γνώμονα την εμπειρία της Αρέθουσα Tours.
1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ- ΑΙΤΩΛΙΚΟ-ΑΣΤΑΚΟΣ- ΛΕΥΚΑΔΑ
Αναχωρούμε νωρίς το πρωί με κατεύθυνση την Αιτωλοακαρνανία. Αφού κάνουμε τις αναγκαίες στάσεις μας καθ’ οδόν θα περάσουμε την γέφυρα Ρίου Αντίρριου και μετά από 40 περίπου λεπτά θα φτάσουμε στο πανέμορφο νησάκι του Αιτωλικού. Εδώ θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη επίσκεψη του ταξιδιού μας. 
Στην πλατεία υπάρχουν δύο ιστορικές εκκλησίες, η μία των Ταξιαρχών, όπου στην αυλή της υπάρχει ο τάφος της κυρά Βασιλικής (ο μεγάλος έρωτας του Αλή Πασά)  και η δεύτερη  η κοίμηση της Θεοτόκου. Σε αυτή την εκκλησία δικάστηκε ο Καραϊσκάκης. Θα έχουμε χρόνο να πιούμε ένα καφεδάκι και να γνωρίσουμε την πόλη. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας από την Ιόνια οδό και περίπου μετά από μία ώρα θα φτάσουμε στον Αστακό όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό στα όμορφα παραλιακά ταβερνάκια του. 
Μετά το φαγητό θα θαυμάσουμε μία από τις ωραιότερες διαδρομές βλέποντας αριστερά μας τα καταπράσινα νησιά, Κάλαμος, Λευκάδα, Μεγανήσι, Σκορπιό. Το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Λευκάδας ακριβώς στον πεζόδρομο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο  Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ: ΠΗΓΕΣ & ΕΚΒΟΛΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΠΑΡΓΑ- ΛΕΥΚΑΔΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τις πηγές του Αχέροντα ποταμού.  Ο Αχέροντας έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Τα Στενά, οι εκβολές του ποταμού αλλά και η ευρύτερη περιοχή ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών Φύση 2000 (Natura 2000). Οι πηγές του ποταμού, το φαράγγι, ο μύθος,  η ιστορία και η άγρια ομορφιά της φύσης, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο. Αφού απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο συνεχίζουμε για την πανέμορφη Πάργα όπου θα έχουμε χρόνο να κάνουμε το μπάνιο μας στην υπέροχη παραλία της και φυσικά να γευματίσουμε στα πολύ ωραία εστιατόρια και τις ψαροταβέρνες της. Το απόγευμα επιστρέφοντας θα κάνουμε μία στάση στο χωριό Αμμουδιά που βρίσκονται οι εκβολές του Αχέροντα και όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μία βαρκάδα στο ποτάμι, να φτάσουν μέχρι το αθάνατο νερό και να μάθουν την ιστορία του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα του δείπνου.  Διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ:ΠΡΕΒΕΖΑ-ΒΟΝΙΤΣΑ-ΝΥΔΡΙ 
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας να επισκεφτούμε την όμορφη Πρέβεζα. Θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε την παλιά πόλη και να πιούμε ένα ωραίο καφεδάκι. Συνεχίζουμε γιά την Όμορφη Βόνιτσα όπου θα έχουμε χρόνο για μία γνωριμία με την πόλη. Το μεσημέρι θα πάμε μία βόλτα στο Κοσμοπολίτικο  Νυδρί όπου υπάρχει και ο αδριάντας του Ωνάση να γευματίσουμε στις πάρα πολλές ψαροταβέρνες και όχι μόνο, ελεύθερα. Αργότερα όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν και μία μικρή κρουαζιέρα στα ξακουστά Πρηγκηπονήσια της Λευκάδας. Επιστρέφουμε στην Λευκάδα και είμαστε ελεύθεροι στον πεζόδρομο για τις βραδινές  μας  εξορμήσεις. Δείπνο Διανυκτέρευση
4η ΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ-ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΓΕΦΥΡΙ ΑΡΤΑΣ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΑΘΗΝΑ 
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας και θα ανέβουμε στον λόφο πίσω από την πόλη της Λευκάδας όπου σε μία καταπληκτική τοποθεσία με μοναδική θέα υπάρχει το μοναστήρι την Παναγίας της Φανερωμένης. Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά και την θέα του μοναστηριού, θα μάθουμε την ιστορία του, θα προσκυνήσουμε και θα αναχωρήσουμε για την Άρτα. 
Καθ’ οδόν θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη να δούμε εξωτερικά τα δυνατά τείχη της Νικόπολης. Θα μάθουμε από ποιόν χτίστηκε και για ποιόν λόγο. Φτάνοντας στην Άρτα θα κάνουμε μία στάση για καφεδάκι στο πασίγνωστο γεφύρι όπου θα πάρουμε και ωραίες φωτογραφίες. Η επόμενη στάση μας είναι στα παραλιακά ταβερνάκια της Αμφιλοχίας όπου μπορούμε να γευματίσουμε ελεύθερα. Μετά από όλα αυτά με τις κατάλληλες στάσεις επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
• Πολυτελή πούλμαν για τις καθημερινές διαδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
• Τρεις Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Νήρικος  στο κέντρο της Λευκάδας
• Τρία Πρωινά
• Τρεία Δείπνα
• Διόδια και Γέφυρες πληρωμένα
• Αρχηγός συνοδός του Γραφείου με γνώσεις
Δεν περιλαμβάνονται:
• Ποτά στα γεύματα
• Εισιτήριο κρουαζιέρας
 
Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 159 €

Αναχώρηση 2/6 με επιστροφή 5/6.
Δηλώσεις συμμετοχής εώς 20/5/2017
Για πληροφορίες εισητηρίων και ξενοδοχείων, μπορείτε ενημερώθειτε στα γραφεία της ΑΡΕΘΟΥΣΑ tours.
Travel Tours «Αρέθουσα»
Αγγελή Γοβιού 11, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 22210 60378 – Κινητό: 6979725202
Site: www.touristarethousa.gr