Προκήρυξη του τρίτου συνεδρίου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, εκκίνηση του προσυνεδριακού διαλόγου.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ανακοινώνει τη διοργάνωση του τρίτου της συνεδρίου στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα. Το συνέδριο αυτό θα αφιερωθεί στον απολογισμό της πορείας του κόμματος μέχρι τώρα, στην αναζήτηση των αιτίων που δυσκολεύουν την ανάπτυξή του και στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής που θα ανοίξει νέες πολιτικές δυνατότητες. Επιπλέον, το συνέδριο θα ασχοληθεί με το πολιτικό πρόγραμμα της Φιλελεύθερης Συμμαχίας ώστε να συμπληρωθεί ή/και διορθωθεί όπου χρειάζεται. Τέλος, θα συζητηθεί και θα εγκριθεί νέο καταστατικό, με βάση το οποίο θα γίνει και η εκλογή των νέων οργάνων.

Η Διοικούσα Επιτροπή καλεί τα μέλη και τους φίλους της Φιλελεύθερης Συμμαχίας να συμμετέχουν, χωρίς όρια και προϋποθέσεις, στον ανοικτό προσυνεδριακό διάλογο. Για τη διευκόλυνση αυτού του προσυνεδριακού διαλόγου διατίθεται, σχετικό ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση, όπως επίσης και ηλεκτρονικό φόρουμ για παραπέρα συζήτηση. Η συμπλήρωση αυτού του ερωτηματολογίου δεν αποτελεί μόνο εσωτερική υπόθεση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Αντίθετα, ζητείται μέσω αυτού η γνώμη κάθε πολίτη που γνωρίζει, λίγο ή πολύ, την Φιλελεύθερη Συμμαχία και έχει θετική ή αρνητική εικόνα για αυτήν. Για αυτόν τον λόγο ζητείται η συμπλήρωσή του από τα μέλη (νυν και πρώην) της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, από τους φίλους της, από ειδικούς στην πολιτική επιστήμη, αλλά και πολίτες που, αν και υποστηρικτές άλλων κομμάτων, συμπαθούν ή …αντιπαθούν την Φιλελεύθερη Συμμαχία. Το ερωτηματολόγιο, αφού συμπληρωθεί, θα πρέπει να αποσταλεί με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dioikousa_epitropi@greekliberals.net

Σε επόμενη φάση του προσυνεδριακού διαλόγου θα δημιουργηθούν άλλα δύο ηλεκτρονικά φόρουμ για τη συζήτηση του πολιτικού προγράμματος και του καταστατικού.

Η Διοικούσα Επιτροπή θεωρεί ότι το τρίτο συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας μπορεί να αποτελέσει ένα νέο, ελπιδοφόρο, ξεκίνημα. Όμως, προϋπόθεση για κάτι τέτοιο αποτελεί η ενεργή συμμετοχή του ευρύτερου δυνατού αριθμού μελών και φίλων της Φιλελεύθερης Συμμαχίας στον προσυνεδριακό διάλογο και στο ίδιο το συνέδριο. Υπογραμμίζεται ότι, πέραν των μελών της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, οι φίλοι της που δεν είναι μέλη της, αλλά και φιλελεύθεροι που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, είναι καλοδεχούμενοι στο συνέδριο για αναπτύξουν ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς όρια και προϋποθέσεις. Το συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αφορά κάθε πολίτη που θεωρεί τον εαυτό του φιλελεύθερο, και γενικότερα μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή.