Επιστολή κάλεσμα έστειλε το Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Εύβοιας σε Νομαρχιακό Συμβούλιο και ΤΕΚΔΕ, για να πάρουν θέση στο «καυτό» θέμα του λιθάνθρακα.

 

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβούλιο Ευβοίας
Κοινοποίηση Νομάρχη Ευβοίας και Νομαρχιακούς Συμβούλους
Προς τον πρόεδρο της ΔΕ της ΤΕΔΚΕ
Μέλη της διοίκησης της ΤΕΔΚΕ

Κύριοι,

με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την ολοκληρωτική αντίθεση όλων των μελών – φορέων του δικτύου των κινήσεων πολιτών και συλλόγων περιβάλλοντος του Νομού Ευβοίας, στο θέμα των δύο μονάδων λιθάνθρακα που έχουν εξαγγελθεί για το Νομό της Εύβοιας. Την μονάδα του Μαντουδίου, που προσωρινά έχει «παγώσει» το θέμα μετά την πάνδημη αντίθεση του λαού της περιοχής και την μονάδα του Αλιβερίου, που παρά την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιβερίου σε πρόσφατη συνεδρίασή του, η ΔΕΗ δείχνει να επιμένει και να χρησιμοποιεί μάλιστα όλα τα μέσα για να επιβάλλει την θέλησή της για μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι.
Ζητούμε λοιπόν να καλέσετε άμεσα έκτακτη  συνεδρίαση των αρμόδιων οργάνων του Νομού για να συζητήσει το θέμα των λιθανθρακικών μονάδων και να αποφασίσει ανάλογα.
Τα κυρίαρχα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού, όπως το Νομαρχιακό Συμβούλιο αλλά και η ΤΕΔΚΕ έχουν υποχρέωση να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν με τους Δήμους Κηρέως και Ταμυναίων στον αγώνα τους κατά των μονάδων λιθάνθρακα.»

Για την Γραμματεία του Δικτύου

Δημήτρης Σουφλέρης
Κώστας Χαϊνάς