Το Δίκτυο Πολιτών και Συλλόγων Εύβοιας με αφορμή τη συνάντησή τους με τον αντινομάρχη, Δ.Ανδρέου κατέθεσαν υπόμνημα, για τα θέματα που συζητήθηκαν.

 

Μεταξύ άλλων αναφέρουν στο υπόμνημά τους, το οποίο κοινοποιείται και στον Νομάρχη Εύβοιας, Θανάση Μπουραντά:

«Με την ευκαιρία της συνάντησης γνωριμίας με τον κο Ανδρέου σας καταθέτουμε ορισμένα θέματα που αφορούν την ενημέρωσή μας ως δίκτυο πολιτών και φορέων για θέματα περιβάλλοντος που απασχολούν το Νομό μας.

1. Ενημέρωση για τα θέματα και τις εισηγήσεις στις συνεδριάσεις του ΝΣ Ευβοίας για όλα τα θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον, με Μελέτες Περιβαλλοντικών Όρων που καταθέτουν οι επιχειρήσεις για άδειες λειτουργίας ή για επέκταση των δραστηριοτήτων τους.
2. Ενημέρωση για στοιχεία που αφορούν μελέτες ή έρευνες για το περιβάλλον που αφορούν το νομό μας.
3. Ενημέρωση για εκθέσεις που σας καταθέτουν κατά περιόδους οι μεγάλες επιχειρήσεις του Νομού και αφορούν θέματα περιβάλλοντος.
4. Ενημέρωση για τα θέματα που έρχονται στο ΝΣ από την περιφέρεια Στρερεάς Ελλάδας ή του ΥΠΕΧΩΔΕ και αφορούν γνωμοδότηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σε θέματα περιβάλλοντος.

Η στάση μας απέναντι στις αποφάσεις της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης θα είναι πάντα δημιουργική και κριτική. Θα είμαστε μαζί σας και θα στηρίζουμε κάθε απόφασή σας που θα προωθεί και θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα του περιβάλλοντος στο Νομό και ασφαλώς θα αγωνιζόμαστε ενάντια στις αποφάσεις που θεωρούμε ότι βλάπτουν το περιβάλλον του Νομού.
Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να σας ενημερώνουμε για όλα τα θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον και την κακοποίησή του από τον οποιονδήποτε και θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για το καλό του τόπου μας».