Συνέντευξη του Βουλευτή Εύβοιας ΝΔ, κ Σπύρου Πνευματικού στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας με την δημοσιογράφο Μαρία Τσατζαλή.

Ο Βουλευτής Εύβοιας ΝΔ, κ. Σπύρος Πνευματικός αναφορικά με τον κορωνοιό, τόνισε ότι κυρίως λόγω της εξαιρετικής συνεργασίας Κυβέρνησης και Επιστημονικής Επιτροπής και τηρουμένων των συνθηκών, έχουν πάει αρκετά καλά τα πράγματα στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες. «Καταφέραμε να αποφύγουμε το «έμφραγμα» του εθνικού συστήματος δημόσιας υγείας της χώρας μας. Σε αυτήν την προσπάθεια συνετέλεσε φυσικά και η συμμόρφωση των πολιτών με αποτέλεσμα να έχουμε χαμηλό αριθμό κρουσμάτων αλλά και θανάτων».

«Με οδηγό τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα φαίνεται ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε σταδιακά τα μέτρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μπορέσουμε άμεσα να επιστρέψουμε στον τρόπο ζωής που είχαμε. Επιβάλλεται ακόμα περισσότερο η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας και επανεξετάζοντας διαρκώς την κατάσταση θα προχωράμε μέχρι να κατορθώσουμε να επανέλθουμε σε αυτό που λέμε κανονικότητα».

Οι μελέτες, όπως ανέφερε, έχουν δυστυχώς δείξει ότι τα φάρμακα στα οποία είχαμε επενδύσει τις ελπίδες μας για τη θεραπεία από τον ιό δεν βοηθούν όσο θα θέλαμε, ενώ θα χρειαστούν πολλές μελέτες ακόμα για τη δημιουργία εμβολίου. Συνεπώς είναι ανάγκη να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοιό, να είμαστε αισιόδοξοι, να μην μας τρομοκρατεί. Νόσησαν αρκετοί συμπολίτες μας και δυστυχώς κάποιοι έχασαν τη ζωή τους. Τραγική η απώλεια νέων ανθρώπων αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτό ήταν η εξαίρεση στον κανόνα.

Διάφορα όμως στοιχεία, συμπλήρωσε ο κ Πνευματικός, όπως το ποσοστό του 4% που αφορά τα περιστατικά των πολιτών που μολύνθηκαν στον εργασιακό τους χώρο, μας δίνουν αισιόδοξα μηνύματα ότι με προσοχή και σύνεση μπορούμε σιγά σιγά να επιστρέψουμε στη ζωή μας, στην εργασία μας.

Αν δούμε το παράδειγμα του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ, στο οποίο περίπου οι μισοί από τους 2.300 ναύτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό, ενώ μόνο ένας εξ αυτών κατέληξε, δηλαδή το 0,1% έχασε τη ζωή του, μας κάνει να πιστεύουμε ότι, ίσως, τελικά ο κορωνοιός δεν έχει μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από αυτό της γρίπης.

Είναι σημαντικό λοιπόν, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βουλευτής, να γνωρίζουμε τι ποσοστό του πληθυσμού πραγματικά νόσησε, ούτως ώστε να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να γίνει σωστή αξιολόγηση της κατάστασης. Αυτό μπορεί μόνο να επιτευχθεί με τα μαζικά τεστ αντισωμάτων.

Αναφορικά με την στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανα ότι μάλλον ψάχνει αφήγημα για να μείνει στην επικαιρότητα παρά λέει πράγματα ουσίας. Ας δούμε ότι η χώρα μας, με τη στάση της Κυβέρνησης, αποτελεί παγκοσμίως παράδειγμα στην δύσκολη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Όσον αφορά την οικονομική υποστήριξη η Κυβέρνηση έχει ήδη βοηθήσει πολύ μεγάλη μερίδα από τον πληττόμενο πληθυσμό με σημαντικά υποστηρικτικά μέτρα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η κάθε χώρα μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες της ανάλογα με τα δεδομένα και τις δυνατότητες της. Είναι όμως επιτακτική ανάγκη και η Ευρώπη, γρήγορα και αποτελεσματικά, να βρει τρόπο σοβαρής οικονομικής υποστήριξης των χωρών της. Την Πέμπτη, άλλωστε, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από τη Βουλή τα νέα μέτρα στήριξης.

Σχετικά με τον τουρισμό είπε κλείνοντας ο Βουλευτής, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση με γνώμονα πάντα ότι αποδείξαμε την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη και ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Ακολουθείστε μας στο Google News