Την Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:00 θα παρουσιαστεί η Θεατρική Παράσταση «ΕΛΕΝΗ» του Γιάννη Ρίτσου.

Η Διοργάνωση είναι του ΔΟΑΠΠΕΧ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Σύμφωνα όμως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και μέχρι το επιτρεπτό όριο χωρητικότητας του θεάτρου που είναι 800 καθήμενοι θεατές.

Σχετικά με το έργο..
Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη να ερμηνεύει το ρόλο της ‘Ελένης’ καθηλωτικά, στο εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου ποιητή. Η «Ελένη», ένας από τους πιο συγκλονιστικούς γυναικείους μονολόγους, έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και από τότε συνεχίζει το πολύ επιτυχημένο, ονειρικό ταξίδι της σ’ επιλεγμένες στάσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Από τις πιο πρόσφατες, στη Νίκαια και στην Τουλόν της Γαλλίας καθώς και στο Ντίσελντορφ όπου έτυχε μεγάλης αποδοχής, με την utsche Welle να κάνει εκτενές ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για την «εύγλωττη απλότητα» με την οποία ερμηνεύει η Βερόνικα Αργέντζη.
«Ο Γιάννης Ρίτσος, γράφοντας την «Ελένη», καταθέτει ένα επίκαιρο ποιητικό έργο εθνικής αυτογνωσίας, αναζητώντας την ελευθερία και τη λύτρωση απ’ τα δεσμά μιας κατεστημένης σκέψης, ριζωμένης βαθιά στο παρελθόν, που δεν μας επιτρέπει να δούμε και να ζούμε το ιερό ‘τώρα’. Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της “ΕΛΕΝΗΣ”, ολοζώντανο, για να μας αποκαλύψει η ίδια μέσα από ένα νοητό καθρέπτη που βλέπουμε εμάς τους ίδιους, όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις, που επέλεξαν οι Άνθρωποι διαχρονικά για να την κερδίσουν είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας, είτε σαν σύμβολο της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς. Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά και ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας, που αναγνωρίζει τη ζωή και την ύπαρξη σαν ένα ανεπανάληπτο θαύμα.»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύει η Βερόνικα Αργέντζη
Φωνή Αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης
Ένδυμα, μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου
Traillers: Φοίβος Αβδελιώδης
Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά
Οργάνωση Παραγωγής: Στεφανία Βλάχου

Σημείωση: Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2020», ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), λόγω της ακύρωσης της εμποροπανήγυρης εμπλούτισε το πολιτιστικό πρόγραμμα του μηνός Ιουλίου, με εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ΔΟΑΠΠΕΧ, καθώς και με Θεατρικές-Μουσικές παραστάσεις που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του.
Επιπλέον, προς ενημέρωση του κοινού και σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή «Πάρκο Λαού». Εξ αυτού του λόγου, ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει φροντίσει για τη δημιουργία διαδρόμου για την είσοδο-έξοδο των θεατών, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση των αποστάσεων. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά την είσοδο θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας μέχρι την πορεία σας στη θέση της κερκίδας. Οι θέσεις που καταλαμβάνουμε στην κερκίδα είναι ανά 2 θέσεις καθημένων, ή σε περίπτωση των 4 θεατών (οικογένεια) και είναι υποχρεωτικό να υπάρχει 1 κενή θέση. Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με το όριο του 75% της χωρητικότητας του θεάτρου, οι θέσεις καθημένων του θεάτρου (από τις 1195) έχουν διαμορφωθεί μέχρι τα 800 άτομα.
Τέλος για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, προτείνουμε να επιλέγετε η αγορά του εισιτηρίου σας α γίνεται από τα σημεία προπώλησης και από τις συνεργαζόμενες με τους θιάσους σελίδες στο ίντερνετ (viva.gr, ticketservices.gr κλπ)

Ακολουθείστε μας στο Google News