Η επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΛΗ», Άννα Παππά, εξέφρασε έντονη κριτική για την κατάσταση του χώρου του ΟΣΕ Χαλκίδας, τονίζοντας την «απόλυτη εγκατάλειψη» από τη Δημοτική Αρχή Βάκα. Σύμφωνα με την κ. Παππά, επτά χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου και εννέα χρόνια υποσχέσεων, ο χώρος παραμένει «βυθισμένος στην παρακμή».

Όπως σημείωσε, ο χώρος παραχωρήθηκε επισήμως στον Δήμο από τον ΟΣΕ το 2016 για 29 χρόνια. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «ανήκει στον ΟΣΕ» και ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την κατάσταση της περιοχής. Η κ. Παππά επισήμανε ότι η χρηματοδότηση για έργο είχε ανακοινωθεί ήδη από το 2019 και η σύμβαση υπογράφηκε τον Μάιο του 2022. Ωστόσο, μετά την πυρκαγιά στην αποθήκη τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, το έργο απεντάχθηκε και έκτοτε δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, ενημέρωση ή προοπτική.

Σήμερα, τονίζει η επικεφαλής της «Νέας Πόλης», ο χώρος παραμένει γεμάτος μπάζα, σκουπίδια και καύσιμη ύλη, χωρίς περίφραξη ή μέτρα ασφάλειας. Η εικόνα του χώρου αποτελεί, όπως λέει, «τη θλιβερή είσοδο της πόλης». Παρά τις προσπάθειες εθελοντών που καθάρισαν μεγάλο μέρος της περιοχής πρόσφατα, η ευθύνη για την καθαριότητα και τη συντήρηση ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο.

Η κ. Παππά επισήμανε επίσης τη συνεχιζόμενη κρίση στο κυκλοφοριακό και στην έλλειψη στάθμευσης στο κέντρο της Χαλκίδας. Ο παραχωρημένος χώρος του ΟΣΕ, σημείωσε, θα μπορούσε να λειτουργήσει άμεσα ως δημοτικό πάρκινγκ, μειώνοντας τα προβλήματα της πόλης. Αντ’ αυτού, παραμένει εγκαταλελειμμένος, «χωρίς έργο, χωρίς λύσεις, χωρίς ανάληψη ευθύνης».

Η επικεφαλής της «Νέας Πόλης» κατέληξε: «Η εικόνα του ΟΣΕ δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα επιλογών και συνεχούς αδράνειας. Η Χαλκίδα χρειάζεται έργο, όχι δικαιολογίες και πολιτικούς θεατρινισμούς. Χρειάζεται σοβαρότητα και πραγματική διοίκηση».

Ακολουθείστε μας στο Google News