Την περασμένη Τετάρτη 5 Απριλίου 2006 άφησε στην Αθήνα, όπου και κατοικούσε την τελευταία της πνοή η Ιατρός, αοίδιμος ήδη Παναγιώτα Παπαευαγγέλου, μεγάλη ευεργέτιδα του Βησσαριωνείου Γηροκομείου Ιστιαίας.

Η αοίδιμος Παναγιώτα, μαζί με τον επίσης αοίδιμο σύζυγό της Ιατρό Χρήστο, κληροδότησαν το 1976, όντες εν ζωή, στην Τοπική μας Εκκλησία το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το Γηροκομείο της Ιστιαίας, προκειμένου να γίνει Ίδρυμα που θα απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, εις μνημόσυνο αιώνιο του κοιμηθέντος τότε τέκνου τους Βησσαρίωνος Παπαευαγγέλου, υπό τον όρο ότι θα περιερχόταν το οίκημα εξ ολοκλήρου στην Τοπική Εκκλησία, ύστερα από μία εικοσαετία, εφ’ όσον το Ίδρυμα εξακολουθούσε να λειτουργούσε κανονικά. Όμως δεν πέρασε ούτε πενταετία και οι αοίδιμοι Χρήστος και Παναγιώτα, βλέποντας την σοβαρή εργασία που επιτελούσε το Γηροκομείο -Βησσαριώνειο ονομάστηκε από τον αοίδιμο υιό τους- με προεξάρχοντα της αγάπης τον Διευθυντή και υπεύθυνο λειτουργίας του, ακάματο εργάτη της Εκκλησίας Παν. Αρχιμ. Ιγνάτιο Καπνίση – Αρχιερατικό Επίτροπο Ιστιαίας, απέδωσαν εξ ολοκλήρου τον κτίριο στην Τοπική Εκκλησία για να επιτελέσει το κοινωνικό Της έργο, δίχως ποτέ να πάψουν οικογενειακώς να συντρέχουν τη λειτουργία του με προσφορά χρημάτων, τροφίμων κτλ. 
Η εξόδιος Ακολουθία της αοιδίμου Παναγιώτας τελέσθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2006 στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών και σ’ αυτήν προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος και από τον Διευθυντή του Βησσαριωνείου Γηροκομείου π. Ιγνατίου, του Ιεροκήρυκος π. Φιλοθέου Θεοχάρη και του Διακ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη.
Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσφορά της αοιδίμου Παναγιώτας και του συζύγου της Χρήστου στην Τοπική μας Εκκλησία, τόνισε ότι το παράδειγμά τους θα πρέπει να βρει και άλλους μιμητές, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλη την οικογένεια Παπαευαγγέλου στο πρόσωπο της μεταστάσης και να διαβεβαιώσει ότι η προσευχή του Μητροπολίτου και ολόκληρης της Τοπικής Εκκλησίας προς όλους τους χριστιανούς, αλλά και στους ευεργέτες Της, είναι και θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη.
 
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ
            Από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως την Κυριακή 9 Απριλίου 2006 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμ. π. Νικηφόρο Ευσταθίου και τους Ιερ. Διακ. π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη και π. Συμεών Ηλιοδρομίτη, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια για να συναντήσει και να ενισχύσει τους εκεί χριστιανούς.
            Την Παρασκευή το μεσημέρι και μετά τα εγκαίνια του Μαστογράφου στο Νοσοκομείο Χαλκίδος και την επίσκεψή του στους θαλάμους των ασθενών, αναχώρησε για τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στα Ήλια Λουτρών Αιδηψού, όπου επέβλεψε τις επιτελούμενες απαραίτητες εργασίες για τη λειτουργία των Κατασκηνώσεων το ερχόμενο καλοκαίρι.
            Το απόγευμα χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
            Το Σάββατο 8 Απριλίου το πρωΐ λειτούργησε και ομίλησε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.
            Αμέσως μετά, επισκέφθηκε για να δει την πρόοδο των εργασιών στις ανεγειρόμενες εγκαταστάσεις του τρίτου Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Λίμνη, το οποίο κατασκευάζεται με πρωτοβουλία και ευθύνη του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λίμνης και Αγίας Άννης Αιδ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνου Λιάσκου και του περί αυτόν Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης.
            Το απόγευμα του Σαββάτου χοροστάτησε στον Εσπερινό και κήρυξε το θείο Λόγο στον συνοικισμό Κυπαρίσσι της Ενορίας Βουτά στη Βόρειο Εύβοια.
            Την Κυριακή 9 Απριλίου το πρωΐ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, ομίλησε και στη συνέχεια προεξήρχε στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Λιμνιάς», στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, με αφορμή την Τοπική Εορτή της Παναγίας, της «Δεήσεως» όπως ονομάζεται. Στο κήρυγμά του και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Ιούδα, τονίζοντας ότι ο Ιούδας δεν επέδειξε καλή μετάνοια και γι’ αυτό δεν είχε τέλος σωστό και καλό. Η μεταμέλειά του υπήρξε σε λανθασμένη κατεύθυνση, αφού δεν προσέτρεξε στο Χριστό για να ζητήσει να τον συγχωρήσει για την προδοσία του, όπως έπραξαν άλλοι μαθητές και αυτός ο μεγάλος Απόστολος Πέτρος, αλλά απελπίστηκε και θέλησε και εκείνη τη στιγμή την κρίσιμη, μόνος του, δίχως τη βοήθεια του Θεού, να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αποτέλεσμα ήταν η διάπραξη μεγαλύτερης αμαρτίας, της αυτοκτονίας και η τελική του καταδίκη.
 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ –
ΛΗΞΗ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ
            Την Κυριακή 9 Απριλίου το απόγευμα, έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ο τελευταίος για φέτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και το τελευταίο Εσπερινό Κήρυγμα.
            Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ενώ επίσημος προσκεκλημένος και Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος – Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου  του Αγίου Όρους, Ευβοέας στην καταγωγή, ο οποίος ανέπτυξε θέμα περί της φύσεως και της ουσίας του Ορθοδόξου Μοναχισμού.
            Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον εκλεκτό Ομιλητή π. Χριστόδουλο, καθώς και όλους τους υπολοίπους Ομιλητές των προηγουμένων Κατανυκτικών Εσπερινών (Σεβ. Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Παν. Ιερομ. Φιλόθεο Γρηγοριάτη, Παν. Αρχιμ. Ανανία Κουστένη και Παν. Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου), τους Ιερείς του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, οι οποίοι φρόντισαν για την καλή διοργάνωση, όλους τους Ιερείς της Χαλκίδος, οι οποίοι συμμετείχαν στους Εσπερινούς και κινήθηκαν φιλότιμα προς το σκοπό της πληροφορήσεως των χριστιανών, τους εκλεκτούς Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδωνα Σιμιτζή και κ. Δήμο Τσίμπο, με τα μέλη των Βυζαντινών Χορών τους για την άρτια και κατανυκτική απόδοση των Ύμνων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους στον Ιερό Ναό, τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πρόθυμη προβολή και ανακοίνωση της Τελέσεως του Εσπερινού και των ονομάτων των Ομιλητών και όλους τους χριστιανούς, οι οποίοι σε όλους τους Εσπερινούς κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, ωφελήθηκαν πνευματικά και χαροποίησαν ιδιαιτέρως τον Ποιμενάρχη τους.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος