Λίγες μόνο ημέρες έμειναν πριν την έναρξη του 1ου Edipsos Multisport and Wellness Festival που διοργανώνει ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού σε συνεργασία με την ΑΤP training και με πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών φορέων.

Ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές, οι διαδρομές για τον Ημιμαραθώνιο δρόμου της Αιδηψού.
Οι αγώνες δρόμου θα περιλαμβάνουν αγώνα 5 Χλμ, 10 Χλμ και Ημιμαραθώνιο δρόμο 21,1 Χλμ σε ασφάλτινες διαδρομές υψηλής αισθητικής δίπλα στη θάλασσα που έχει επιμεληθεί ο Νότης Παπούλιας 3ος Πρωταθλητής Ευρώπης μεσαίων αποστάσεων και προπονητής των ακαδημιών του Παναθηναικού. Κατά τη διάρκεια των αγώνων ο δρόμος θα είναι εντελώς κλειστός γιά τα 5 Χλμ και 10 Χλμ ενώ γιά τον Ημιμαραθώνιο ένα τμήμα του θα είναι εντελώς κλειστό και ένα άλλο θα φυλάσσεται με τη βοήθεια της Αστυνομίας Ιστιαίας, της ARGOS Security, της Lifeguard Hellas και πλήθους εθελοντών ενώ θα υπάρχουν σταθμοί υδορδοσίας ανά τακτά διαστήματα. 
Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι παιδικοί αγώνες δρόμου 500μ και 1000μ. που θα έιναι δωρεάν
Θα γίνει ειδική βράβευση στον μικρότερο και το μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή, το 1ο Αιδηψιώτη και 1η Αιδηψιώτισσα αθλήτρια που θα τερματίσουν τον Ημιμαραθώνιο Αιδηψού (21,1 Χλμ), καθώς και τιμητικές βραβεύσεις σε αθλητές που με το ήθος και τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό έχουν γίνει φωτεινά πρότυπα προς μίμηση για όλους.

Ημιμαραθώνιος δρόμος 21,1 Χλμ
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 10:00 π.μ.
Εκκίνηση/Τερματισμὀς: Θέρμαι Σύλλα
Δρόμος 5 Χλμ και 10 Χλμ

Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 10:05 π.μ.
Εκκίνηση/Τερματισμὀς: Θέρμαι Σύλλα
Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης, που αποδέχονται τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα στείλουν ηλεκτρονικά ή θα προσκομίσουν πρόσφατη (12 μήνες) βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση ὠστε να συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου αντοχής. Γιά κάτω των 18 ετών θα είναι απαραίτητη η υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα. Ο κάθε αγώνας θα έχει μέγιστο όριο τις 200 συμμετοχές και εφόσον καλυφθούν θα κλείσουν οι εγγραφές.
Χρονικό όριο:

Το χρονικό όριο γιά και τα 5 και τα 10 Χλμ ορίζεται στα 90 λεπτά και γιά τον Ημιμαραθώνιο στις 2:30 ώρες. Μετά το χρονικό διάστημα αυτό οι αθλητές που δεν θα έχουν τερματίσει θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα με δική τους ευθύνη.
Περιγραφή διαδρομών:

Η εκκίνηση θα είναι μπροστά στο Θερμαι Σύλλα Spa και οι δρομείς θα κινηθούν σε παραλιακή, επίπεδη διαδρομή υψηλής αισθητικής βόρεια προς τα Γιάλτρα που θα έχει αναστροφή στα μισά και επιστροφή στην εκκίνηση. Για τον Ημιμαραθώνιο, η διαδρομή μετα τα πρώτα 10 Χλμ όπου θα είναι επίπεδη, θα περάσει μέσα από την πόλη και θα κινηθεί προς τα νότια δηλαδη πρός τα Ήλια γιά περίπου 5,5 Χλμ όπου θα γίνει αναστροφή και πίσω από την ίδια διαδρομή. 
Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου προσομοιάζει κατά πολύ την Κλασσική του Μαραθωνίου της Αθήνας καθ΄ ότι στο μεσαίο κομμάτι της εχει 2 παρατεταμένες ανηφόρες μία βγαίνοντας από την πόλη και μία μετά την αναστροφή κοντά στα Ήλια, ενώ τα τελευταία 4 Χλμ περίπου και έως τον τερματισμό είναι κατηφόρα. Ως εκ τούτου είναι απαιτητική διαδρομή και μιά πρώτης τάξεως ευκαιρία γιά τους δρομείς που θα την επιλέξουν να πάρουν μία γεύση  από την Κλασσική Μαραθώνια διαδρομή.
 
Σταθμοί τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας σε 3 σημεία στη διαδρομή και στον τερματισμό.

Παιδικός αγώνας τρεξίματος 500μ και 1000μ
Ώρα εκκίνησης: Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 12:00 π.μ.
Εκκίνηση/Τερματισμὀς: Θέρμαι Σύλλα
Δικαίωμα συμμετοχής :Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά έως 12 ετών γιά τα 500μ και άνω των 12 ετών γιά τα 1000μ, που θα στείλουν ηλεκτρονικά ή θα προσκομίσουν πρόσφατη (12 μήνες) βεβαίωση από γιατρό ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση ή δελτίο συλλόγου ὠστε να συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου. Τα παιδιά θα συμμετέχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους οι οποίοι θα πρέπει να υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Θα γίνουν βραβεύσεις στα τρία (3) πρώτα αγόρια και στα τρία (3) πρώτα κορίτσια στα 500μ και στα 1000μ. Όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο, και δίπλωμα. Το κόστος γιά τον αγώνα δρόμου των παιδιών θα είναι δωρεάν.
Διαβάστε ακόμη το αναλυτικό πρόγραμμα του αθλητικού φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στην Αιδηψό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Edipsos Multisport and Wellness Festival.