Η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Τζοβάννα Γκόγκου ζήτησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο λόγω της απόφασης για εγκατάσταση ανεμογεννήτριων στον Δήμο.

Ακολουθεί το κείμενο της κ. Γκόγκου:

Στις 16 Απριλίου 2020 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) δημοσιεύει την απόφαση για την χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Αιολικό Σταθμό, ισχύος 194,7 MW στην εταιρεία «ENERCOPLAN ENERGY-EPC & INVESTMENT ΙΚΕ».

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται οτι εκτός των άλλων στηρίχθηκε και στην “13. …. την από 7/3/2014 αίτηση της εν λόγω εταιρείας για την άδεια …..
14. Τη δημοσίευση της ανωτέρω αίτησης στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ στις 03.04.2014.
15. Το γεγονός ότι κατά της ανωτέρω αίτησης δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις.”
Από αυτό και μόνο προκύπτει η αμέλεια τουλάχιστον του Δημάρχου που τόσο καιρό (χρόνια) δεν έχει κάνει όχι μόνο καμία ενέργεια για να το αποτρέψει αλλά και δεν το ήξερε ! (κατα ομολογία του).

Μετά από τα παραπάνω, σαν κερασάκι στην τούρτα, ήταν ότι υποβλήθηκε την τελευταία μέρα που έληγε η προθεσμία η αίτηση αναθεώρησης κατά της απόφασης, ενώ ένα έγγραφο που έστειλε ο Δήμαρχος στην ΡΑΕ ήταν προχειρογραμμένο ,γραμμένο στο πόδι, χωρίς σθένος και ψυχή και με το κύρος που θα του παρείχε μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από όλα αυτά σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητήσαμε εγγράφως έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης όταν πληροφορηθήκαμε ότι στα θέματα του προγραμματισμένου για την Τρίτη 19 Μαΐου δεν υπήρχε καν σαν θέμα η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο μας.

Ως Μείζων Αντιπολίτευση δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα ενάντια σε εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στο Δήμο μας λόγω της ιδιαιτερότητας του.

Πιστεύουμε ότι η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την ισορροπία του περιβάλλοντος .Η πραγματική και σωστή αειφόρος ανάπτυξη δεν πρέπει να χαλάει την ισορροπία του οικοσυστήματος που τόσο σπάνιο και πλούσιο είναι στο Δήμο μας. Η ¨ανάπτυξη¨ πρέπει να σταματάει εκεί που επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν το προστατεύει όπως προβλέπεται και στο Σύνταγμα μας.
Οι επιπτώσεις των εγκαταστάσεων των ανεμογεννητριών στο Δήμο μας θα φέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό , την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία.

Το βουνό,η Δίρφυς, που σύμφωνα με τον μύθο ο Δίας παντρεύτηκε την Ήρα με ένα οικοσύστημα με σπάνια χλωρίδα και πανίδα που σε πολλά διατηρείται από τότε και που το βρήκαμε έτσι από τους γονείς μας ας το παραδώσουμε έτσι και στα παιδιά μας !

 

Ακολουθείστε μας στο Google News