Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 επισκέφθηκαν την Εστία Γνώσης Χαλκίδας 33 μαθητές/τριες και 8 καθηγητές/τριες από 4 ευρωπαϊκές χώρες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται στην προκειμένη περίπτωση με την ευθύνη του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου και οι χώρες που συμμετέχουν είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ελλάδα.

41 μαθητές, μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες από τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης επισκέφθηκαν την Εστία Γνώσης Χαλκίδας, όπου παρακολούθησαν και πληροφορήθηκαν για το Φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου, την ερμηνεία του και τις μοναδικότητές του.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι καθηγήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου κυρίες Λίτσα Γλάρου και Αναστασία Ελαφρού. Στους μαθητές και καθηγητές από τις παραπάνω χώρες παρουσιάσθηκε από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Εστίας Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνη Αντωνίου το Φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου, η ερμηνεία του και οι μονάδικότητές του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. κυρία Σοφία Χονδρογιάννη, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα την Δήμαρχο Χαλκιδέων κυρία Έλενα Βάκα.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου απένειμε στην κυρία Χονδρογιάννη και στον κύριο Αντωνίου ευχαριστήριες αναμνηστικές πλακέτες.