Σύλληψη 45 χρονου ημεδαπού άνδρα για ομηρία υπό την απειλή όπλου,της εν διαστάσει συζύγου του και της 10 χρονης κόρης τους.

Περί την 11.05΄ώρα της Κυριακής (11-04-2010), 45 χρονος ημεδαπός, στο Βαθύ-Αυλίδας-Ευβοίας και επί της Επαρχιακής Οδού Παραλίας Αυλίδας (πλησίον του κτιρίου του Δημαρχείου) με τη χρήση κυνηγετικού όπλου (ημιαυτόματης καραμπίνας που κατείχε νόμιμα), περιήγαγε σε κατάσταση ομηρίας τη 42 χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και τη 10 χρονη κόρη τους, απειλώντας ότι θα σκοτώσει το ανήλικο παιδί τους και στη συνέχεια θα αυτοκτονήσει για να εκδικηθεί τη γυναίκα του, την οποία θεωρούσε υπαίτια για τον κλονισμό της σχέσης τους και της οικογενειακής τους κατάστασης.
 – Ο 45 χρονος, πυροβόλησε δύο (2) φορές, βάλλοντας κατά του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε η σύζυγός του και η κόρη τους.
 -Στο σημείο, αρχικά έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας, και απομακρύνθηκαν διερχόμενοι, και ιδιοκτήτες όμορων οικιών, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ οργανώθηκε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων.
 -Με εντολή του κ. Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, ο οποίος είχε το γενικό συντονισμό των αστυνομικών ενεργειών, κατέφτασε στο χώρο κλιμάκιο της Ε.Κ.Α.Μ. προς υποστήριξη της επιχείρησης, την οποία επόπτευε προσωπικά ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 -Παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα διαπραγματευτού, κατάφερε ύστερα από τρίωρη και πλέον διαπραγμάτευση με τον 45 χρονο, να παραδώσει το όπλο και να παραδοθεί, αφού προηγουμένως απελευθέρωσε την γυναίκα του και την κόρη τους.
 -Οι παθούσες, μητέρα και κόρη, μεταφέρθηκαν στην έδρα της Διευθύνσεως, τεθείσες υπό την παρακολούθηση της ψυχιάτρου και διευθύνουσας το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χαλκίδας.
 – Ο δράστης, συνελήφθη και προσήχθει ομοίως στην έδρα της Διευθύνσεως, επίσης υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.