Στο 5ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκθέσεων του Δήμου Χαλκιδέων, εκτέθηκαν έργα μαθητών τα οποία κατασκευάστηκαν, στη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, μέσα από Προγράμματα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού μας, με τη συνεργασία δραστήριων και εμπνευσμένων εκπαιδευτικών. Σε ανακοίνωσή του ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας, κ.Καλτσάς αναφέρει:

«Συντονίστρια των προγραμμάτων ήταν η υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κα Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, η οποία πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι παρήγαγε ένα αξιόλογο και αξιοθαύμαστο έργο, ένα μέρος του οποίου παρουσιάζεται στην έκθεση αυτή με τίτλο: «5ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ». 
Στην έκθεση αυτή δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές, δασκάλους και γονείς να θαυμάσουν ένα μέρος των έργων και των κατασκευών των μαθητών, να χαρούν και να πάρουν ιδέες αξιοποιώντας τις εμπειρίες τους.
Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή και το έργο που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία μέσα από τα προγράμματα των εικαστικών δημιουργιών κατασκευών και δραστηριοτήτων.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσα από ομάδες project (συνθετικές εργασίες), μέσω διαθεματικής προσέγγισης, με τον διδάσκοντα σε ρόλο συμβουλευτικό και βοηθητικό, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν εικαστικά και όχι μόνο έργα. Μπόρεσαν να εκφραστούν, να εκφράσουν αλλά και να μεταβιβάσουν με δημιουργικό τρόπο απόψεις, βιώματα και συναισθήματα. Ως ερευνητές τα παιδιά πέτυχαν την ανάπτυξη γνωστικών διασυνδέσεων και αλληλεπιδράσεων μεταξύ διαφορετικών αντικειμένων. Κατάφεραν να αξιοποιήσουν ανακυκλώσιμα υλικά μέσα από τη λογική  «επαναχρησιμοποιώ δημιουργώντας», με έναν καταπληκτικό τρόπο, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάγκης για αειφόρο ανάπτυξη του πλανήτη. 
Στόχοι της συμμετοχής των μαθητών στα Πολιτιστικά Προγράμματα είναι:
Α)
Μελετώντας διάφορα έργα τέχνης, να προσεγγίσουν, να κατανοήσουν και να απολαύσουν το φαινόμενο της Τέχνης αποκτώντας θετική στάση και συμπεριφορά απέναντι στα έργα αυτά.
Β) Γνωρίζοντας ποικίλα έργα τέχνης και διαφορετικές τεχνικές να μπορούν να τα αναλύουν, να τα ερμηνεύουν, να τα κρίνουν και να εκτιμούν την ελληνική και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Γ) Μακροπρόθεσμα, από τη στιγμή που ο πολιτισμός είναι δημιουργία του ανθρώπου, να μπορούν και οι ίδιοι ως ενήλικες να  προσφέρουν και να δημιουργήσουν στο χώρο του Πολιτισμού και της τέχνης.
Θέλω να ευχαριστήσω:
• Το Δήμο Χαλκιδέων και το Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη για την παραχώρηση της αίθουσας.
• Την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κα Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα.
• Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν όλη τη σχολική χρονιά και να τους συγχαίρω για το έργο τους.
• Τέλος όλους όσους βοήθησαν για το στήσιμο και τη λειτουργία της έκθεσης, τους υπαλλήλους και συνεργάτες εκπαιδευτικούς: Συγγενιώτη Ελένη, Φιλιππίδου Αλκυόνη, Λυγούρα Βασίλη, Κουρκούτζελο Δημήτρη και Λέκκα Ελένη«.