Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης δήμου Κύμης-Αλιβερίου “Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία” κ. Γιώργος Θεοδώρου σχολιάζει την σημερινή κατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού του Αλιβερίου, ένα έργο που αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα όπως ο ίδιος σημειώνει.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Θεοδώρου:

Εφτά χρόνια διοίκησης αποδεικνύεται πως δεν αρκούν για να λυθεί ούτε ένα από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Έργα υποδομής, έργα που θα λύσουν προβλήματα δεκαετιών, όπως αυτό της διαχείρισης των λυμάτων (βιολογικοί), αντιμετωπίζονται με προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση.

Ο Βιολογικός του Αλιβερίου όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος «εδώ και αρκετά χρόνια, βγάζει μια μαυρίλα στη θάλασσα, αντί να βγάζει νερό». Η τέλεια διαπίστωση.

Ποιος ευθύνεται για αυτό άραγε; Η Διοίκηση απλά διαπιστώνει και προσπερνάει τα προβλήματα αντί να τα λύνει.

Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αστείες, πρόχειρες, ατεκμηρίωτες και άνευ σοβαρότητας.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Βρώμα και δυσωδία στο Αλιβέρι. Μια βόμβα που έχει ήδη εκραγεί. Υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος, υγειονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Αλιβερίου και όχι μόνο.. Φυσικά ούτε με τις επιπτώσεις ασχολήθηκε ποτέ κανείς. Η δυσοσμία αφόρητη, η μόλυνση της θάλασσας και της στεριάς σε άμεσο κίνδυνο.

Το πρόβλημα γνωστό στη Δημοτική αρχή αλλά λύση δεν δόθηκε. Περιμένουμε, λέει, «να εγκριθεί από το ΕΣΠΑ η μελέτη η οποία πήγε στο Ταμείο Ανάκαμψης και ελπίζουμε πως θα προχωρήσει». Πότε; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ή απλά ελπίζουμε για να καθησυχάσουμε τους δημότες; Τι θα γίνει μέχρι τότε; Είναι δυνατόν ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα να περιμένουμε να λυθεί, αν λυθεί, μέσα από ένα πρόγραμμα;

Τέτοια ή παρεμφερή προβλήματα υπάρχουν σε όλο το Δήμο. Για παράδειγμα στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αυλωναρίου (έργο από το 1981), χρόνια τώρα, τα λύματα που γέμισαν τα πηγάδια με πλαστική σωλήνα χύνονται στον ποταμό Χόνδρο και …. ταξιδεύουν προς τη θάλασσα. Ο Βιολογικός Αυλωναρίου, με κύρια ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά και ευθύνη της σημερινής διοίκησης που, ενώ γνώριζε έγκαιρα το θέμα, δεν έκανε κάτι για να μην χαθεί το πρόγραμμα, απεντάχθηκε από το πρόγραμμα με αποτέλεσμα χρόνια τώρα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην περιοχή.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας. Μια ανύπαρκτη διοίκηση που ενδιαφέρεται μόνο για τη «βιτρίνα» της, που λειτουργεί χωρίς συντονισμό, προγραμματισμό και όραμα, που οδηγεί στην υποβάθμιση και στην οπισθοδρόμηση την περιοχή.

Ακολουθείστε μας στο Google News