Επιτυχές το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Κυτταρολογίας που τελέστηκε και υπό την Αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Ψήφισμα του Συνεδρίου για την διατήρηση του Νοσοκομείου Κύμης.

 Στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Κυτταρολογίας – Μεσογειακές Ημέρες στη Μνήμη του Γεώργιου Ν. Παπανικολάου στην Αθήνα από 27 έως 29 Μαΐου 2011, που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γεωργίου Παπανικολάου και τελούσε και υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γ.Ν. Παπανικολάου, Δημήτρης Θωμάς και η Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπάτσα.
 Ο Δήμαρχος χαιρέτησε την έναρξη εργασιών και συνεχάρη τους διοργανωτές για το σπουδαίο έργο τους που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και αποτελεί συνέχεια του έργου του παγκόσμιου ευεργέτη, Κυμαίου Ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου .
 Ανέλυσε επίσης, τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για την συνέχιση του οράματος του μεγάλου ευεργέτη. Τις δράσεις και την διεθνή πλέον παρουσία του Ινστιτούτου Παπανικολάου αλλά και την αγορά την πατρικού του σπιτιού και την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του με σκοπό να εγκατασταθεί εκεί το μουσείο Παπανικολάου.
 Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό το Νοσοκομείο Κύμης και ευαισθητοποίησε τους συνέδρους. Με αποτέλεσμα να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι σύνεδροι δήλωσαν ότι: «Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Κυτταρολογίας, θεωρεί δεδομένο ότι το Νοσοκομείο Κύμης «Γεώργιος Ν Παπανικολάου» δεν θα υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας, αλλά θα παραμείνει όπως έχει. Αντίθετα πιστεύει, ότι επιβάλλεται να αναβαθμιστεί επιπλέον και σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό.
……. σαν ελάχιστη αναγνώριση και σεβασμό στον Γεώργιο Ν. Παπανικολάου….
……. Έχουν αναλογιστεί ποτέ οι ιθύνοντες τι κληρονομιά είναι ο Παγκόσμια αναγνωρισμένος Γ Ν Παπανικολάου για την Κύμη και ολόκληρη την Ελλάδα και αν ήταν άλλης εθνικότητας τι μεταχείριση θα είχε;»

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Κυτταρολογίας, θεωρεί δεδομένο ότι το Νοσοκομείο Κύμης « Γεώργιος Ν Παπανικολάου» δεν θα υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας, αλλά θα παραμείνει όπως έχει.
 Αντίθετα πιστεύει, ότι επιβάλλεται να αναβαθμιστεί επιπλέον και σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό.
 Η Πόλη της Κύμης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στο Πανελλήνιο και σε Παγκόσμια κλίμακα με τον Μεγάλο Ερευνητή Γεώργιο Ν Παπανικολάου.
 Τα τελευταία χρόνια και όλο πιο συχνά, είναι η πόλη στην οποία πραγματοποιούνται ιατρικά συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες γιατρών με συμμετοχή όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά από την Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική.
 Ο γιατρός Γεώργιος Ν Παπανικολάου, δεν θα ήταν ικανοποιημένος με την ισοπέδωση αρχών και αξιών της σημερινής εποχής.
 Το όραμά του να προσφέρει στην ανθρωπότητα, πραγματοποιήθηκε την περίοδο της τεράστιας ανακάλυψης που έκανε τον περασμένο αιώνα, με την εξέταση που παγκόσμια φέρει το όνομά του, την εξέταση κατά Παπανικολάου, που ακόμη σήμερα, με την εκτίναξη της τεχνολογίας, θεωρείται αναντικατάστατη.
 Είχε και το όραμα να σχεδιάσει και να κάνει νοσοκομείο στην γενέτειρά του, να βοηθούνται και να θεραπεύονται οι κάτοικοι όχι μόνον της Κύμης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αυτό το νοσοκομείο που σήμερα η Πολιτεία σκέπτεται να υποβαθμίσει, εμείς ζητούμε με κάθε τρόπο, να παραμείνει όπως είναι, σαν ελάχιστη αναγνώριση και σεβασμό στον Γεώργιο Ν Παπανικολάου και να αναβαθμιστεί.
Έχουν αναλογιστεί ποτέ οι ιθύνοντες τι κληρονομιά είναι ο Παγκόσμια αναγνωρισμένος Γ Ν Παπανικολάου για την Κύμη και ολόκληρη την Ελλάδα και αν ήταν άλλης εθνικότητας τι μεταχείριση θα είχε;