Η εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών και ο Πρόεδρος της Γιώργος Τζανής απαντούν σε δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με την αναφορά που γίνεται για την οικία Βασιλείου η οποία περιήλθε στην εταιρεία από το 2006.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: Τουλάχιστον άστοχη και άδικη είναι η αναφορά του κ. Γαληνού Λαουτάρη προς την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας περί δήθεν εγκατάλειψης της διώροφης “οικίας Βασιλείου” στη Χαλκίδα επί της οδού Μιαούλη, που περιήλθε το 2006 στην Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών με διαθήκη ως κοινωφελές κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης.

Ο κ. Γαληνός όφειλε να γνωρίζει ότι, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω κυρίως της γραφειοκρατίας αλλά και της υπέρμετρης φορολόγησης του εν λόγω κληροδοτήματος, το κτίριο ανακαινίστηκε και συντηρήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία με αναδοχή του έργου από την εταιρεία ΕΨΙΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ. Αξιοποιήθηκαν δε προς τον σκοπό αυτό τα εισοδήματα από τα ενοίκια των δύο καταστημάτων της Αθήνας αλλά και οι καταθέσεις που η αείμνηστή Γεωργία Βασιλείου περιέλαβε στο κληροδότημα.