Στην αβεβαιότητα για 4.000 νέες και νέους πτυχιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας με τον ΟΑΕΔ δεν ανανεώνονται, ήρθε να προστεθεί και ο κίνδυνος να κλείσουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες της χώρας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Συνάντηση με μέλη της αντιπροσωπείας των νέων πτυχιούχων 22-29 ετών που ζουν και εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ στην Εύβοια και των οποίων η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις, είχε στη Χαλκίδα τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των νέων παιδιών, όπως ανέφερε, οι δημόσιες υπηρεσίες στην Εύβοια κινδυνεύουν να κλείσουν. Για παράδειγμα το πταισματοδικείο Χαλκίδας θα μείνει μόνο με δύο υπαλλήλους.

Ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία και την ανακοίνωσή της για το πρόγραμμα του brain drain με 500 επιστήμονες με 3.000 ευρώ, ανέφερε ενδεικτικά:
“Δεν τους ανανεώνουμε τις συμβάσεις, μειώνουμε τα κονδύλια στον ΟΑΕΔ και καλύπτουμε την ενδεχόμενη φυγή όλων αυτών των 4.000 παιδιών με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά στο εξωτερικό, επικοινωνιακά, με την υποτιθέμενη αντιμετώπιση του brain drain και την αμφίβολη επιδότηση μισθού σε ιδιωτικές εταιρείες για 500 άλλους νέους ανθρώπους από το εξωτερικό”.

Ενώ σχολίασε ειρωνικά στο τέλος “Δεν ξέρουμε ούτε ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν, ούτε με ποια κριτήρια οι νέες και οι νέοι θα επωφεληθούν από αυτήν. Φαίνεται πως η κανονικότητα της αριστείας είναι πάλι εδώ”.