Στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης περνάει ο Δήμος Χαλκιδέων που είναι στο κόκκινο επίπεδο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει αυτή την στιγμή 157 ενεργά κρούσματα.

Τα μέτρα ισχύουν από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι και τις 5:00 το πρωί.

Με click away το εμπόριο με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop) τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία.

Με εννέα άτομα οι τελετές στις εκκλησίες. Κανονικά λειτουργούν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Ξεκινάει η λειτουργία των Γυμνασίων αλλά όχι και των Λυκείων που ξεκινάνε στις κίτρινες περιοχές (επίπεδο 1). Στο επίπεδο 2 (κόκκινο) και στην αυξημένη επιτήρηση παραμένει και ο οικισμός Ρομά στο Δύστο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Στο κόκκινο επίπεδο και στο αυξημένο επίπεδο επιτήρησης και οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επανέρχεται ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας

Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α’- επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιφερειακής ενότητας καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο. Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές κατατάσσονται στο κόκκινο επίπεδο, στο οποίο μπορούν να μπουν τόσο Τοπικές Κοινότητες και Δημοτικές Ενότητες, όσο και Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες και ολόκληρες Περιφέρειες αν το επιβάλλουν τα δεδομένα.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η Εύβοια είχε 22 νέα κρούσματα.

Ακολουθείστε μας στο Google News