Η δημοσιοϋπαλληλική ενότητα εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, καταγγέλει λάνθασμένους χειρισμούς στην αντιμετώπιση κρουσμάτων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ και καταθέτει τα αιτήματα της.

Ακολουθεί το κείμενο των εργαζόμενων:

Με αφορμή τα κρούσματα στους συναδέλφους στο ΕΚΑΒ, άλλο ένα περιστατικό διασποράς της νόσου σε υγειονομικούς έλαβε χώρα στο νοσοκομείο μας αυτές τις μέρες. Αυτή τη φορά αφορούσε 3 τουλάχιστον εργαζόμενους συναδέλφους στο ΕΚΑΒ ένας εκ των
οποίων βρίσκεται με ήπια συμπτώματα ενώ οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται.

Άλλο ένα περιστατικό που έρχεται να καταδείξει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος των υγειονομικών, το δίκαιο του αιτήματός μας για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλο τον κλάδο, ανεξάρτητα από την ειδικότητά του.

Έπειτα από επικοινωνία με το συνάδελφο που εμφάνισε ήπια συμπτώματα πληροφορηθήκαμε ότι ενώ οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ ήταν για 10ήμερη καραντίνα του ίδιου και 7ήμερη καραντίνα των επαφών του, η διοίκηση του ΕΚΑΒ ζητά από τις στενές του επαφές να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους λόγω φυσικά και της έλλειψης προσωπικού.

Και αυτό το συμβάν, έρχεται να ξεσκεπάσει τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας που δουλεύει χωρίς καμία απολύτως εφεδρεία με αποτέλεσμα μία διασπορά στο προσωπικό να σημαίνει τελικά και ακόμα πιο περιορισμένη δυνατότητα να ικανοποιούνται οι ανάγκες της διακομιδής περιστατικών στις δημόσιες δομές υγείας.

Φυσικά αυτός είναι και ο δρόμος προκειμένου να ανοίγεται πεδίο δραστηριότητας για τους ιδιώτες.

Ως δημοσιοϋπαλληλική ενότητα, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που ασθένησαν και βρίσκουμε την ευκαιρία να επαναφέρουμε το αίτημα για εδώ και τώρα πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Πόσο μάλλον που η πολυπόθητη ανοσία από το μαζικό εμβολιασμό είναι ακόμα πολύ μπροστά και όλοι μιλάνε για τρίτο και επιθετικότερο κύμα της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας