Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Θόρυβος προκλήθηκε πρόσφατα στη Βαρβάκειο Αγορά για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η μεγαλύτερη αγορά της Αθήνας. Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και σε μια άλλη αγορά, κοντά στη Αθήνα, στη Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας, η οποία παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Η παλαιότητα των κτισμάτων εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των δημοτών, από πτώσεις ετοιμόρροπων τμημάτων ενώ η δημόσια υγεία δεν μπορεί να διασφαλιστεί, αφού στους ακατάλληλους από κάθε άποψη χώρους της, στεγάζονται καταστήματα, που σχετίζονται με τη διατροφή των πολιτών της Χαλκίδας.
Στα απομεινάρια της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας, τρόφιμα και ευπαθή προϊόντα είναι εκτεθειμένα σε τρωκτικά και έντομα, εξαιτίας της ακαταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζονται τα καταστήματα διατροφής, μια κατάσταση που το μόνο που δεν διασφαλίζει είναι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.
Η δημοτική αρχή Χαλκίδας στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, αποφάσισε την κατεδάφιση των κτισμάτων που στεγάζουν τη Δημοτική Αγορά και την ανέγερση νέων και σύγχρονων. Με παρέμβαση όμως της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων ανεστάλη η προγραμματισμένη, για την 9/5/2005, κατεδάφιση, προκειμένου να επανεξετασθεί ο χαρακτηρισμός της αγοράς ως νεωτέρου μνημείου. Το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Η εκτίμηση ότι το έργο έχει μπλοκαρισθεί για πολιτικούς λόγους, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο Δήμαρχος Χαλκίδεων, έγινε πλέον βεβαιότητα. Τα πολιτικά παιχνίδια, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού εκθέτουν τον πολιτισμό, τη Χαλκίδα και την Εύβοια, ενώ ταυτόχρονα παρατείνουν τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας που αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. 2006-01-28 00:00:00.000 1357 1_x000D_
321 Ιδιότυπος φασισμός στο παιγνίδι της τηλεθέασης Λαός, πολιτική ηγεσία, δημοσιογράφοι και διάφοροι άλλοι Ελληναράδες, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τους αρέσει η παρέλαση κάθε είδους, ενώ για την ουσία των προβλημάτων, κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι.
2 Ελλάδα 4 ΠΟΛΙΤΙΚΗ politics 2 28/01/2006 2006-01-28 00:00:00.000 2 2 2006-01-28 2006-01-28 2 2 politics.asp content.asp?ID=321 NULL

Πριν λίγες ημέρες, έβλεπα στην πρωινή εκπομπή του Mega τον δημοσιογράφο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, να κατηγορούν την πολιτεία, επειδή κάποιοι είπαν στον παππού ενός φαντάρου που βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του, ότι το πόρισμα για την αιτία θανάτου του εγγονού του, θα εκδοθεί σε τρεις μήνες. Μάλιστα, δημοσιογράφος και πολιτικός έλεγαν στον παππού ότι τον κοροϊδεύουν, γιατί το πόρισμα της νεκροτομής πρέπει να εκδοθεί αμέσως.
Αλήθεια, κανείς δεν τους είπε ότι, στην περίπτωση που η νεκροτομή δεν προσδιορίσει την αιτία θανάτου, ακολουθούν ιστολογικές εξετάσεις, το πόρισμα των οποίων εκδίδεται πράγματι σε τρεις μήνες;
Εάν δεν το γνωρίζουν, κακώς βγαίνουν στα παράθυρα και λένε τα όσα λένε. Εάν το γνωρίζουν και το αποκρύπτουν σκόπιμα, προκειμένου να μην ακυρωθεί το θέμα του ταλαίπωρου που έβγαλαν στο παράθυρό τους, τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Πολλά ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και για την απόδραση του κρατουμένου από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας. Κανείς όμως δεν είπε ότι, η Αστυνομία στην Εύβοια, βγάζει περιπολία οχήματα με ένα μόνο άτομο, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο, γιατί δεν έχει προσωπικό.
Κανείς δεν ρώτησε το φαντάρο που ήταν σκοπός, πόσες ημέρες είχε να κοιμηθεί, ούτε βέβαια κατηγόρησαν την πολιτεία για τα αστεία ποσά που δίνει για την διαβίωση των στρατιωτών μας.
Πρόσφατα, μας προέκυψαν και πολλοί νέοι εραστές της κρυφής κάμερας και του κρυφού μικροφώνου, μεθόδους που δεν απορρίπτουμε βέβαια αλλά τις δεχόμαστε υπό προϋποθέσεις.
Όταν για παράδειγμα, συνεργάτες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες, τους ρωτούν για ένα θέμα και δεν τους ενημερώνουν ότι η συνομιλία καταγράφεται και θα βγει στον αέρα, αποτελεί καραμπινάτη παρανομία.
Παράλληλα, εφόσον ακολουθείται αυτή η μέθοδος, είναι σίγουρα ότι τα στοιχεία” που προκύπτουν είναι λόγια του αέρα, η καλύτερα του καφενείου, αφού κάποιος, αλλιώς μιλάει όταν ξέρει ότι αυτά που λέει είναι επίσημα, άρα θα κληθεί να τα αποδείξει, και αλλιώς όταν πιστεύει ότι μια κουβέντα είναι ανεπίσημη, οπότε παρασύρεται και αναφέρει δικές του “διαπιστώσεις καφενείου” ότι για παράδειγμα, κάποιοι αστυνομικοί τα παίρνουν και κάνουν τα στραβά μάτια και πολλά άλλα.
Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση του κυρίου Μάνεση (δυστυχώς τα θετικά δείγματα που είχε δώσει στην αρχή της καριέρας του διαψεύστηκαν), ο οποίος, μεταφέρει στον αέρα καταγγελίες ότι δήθεν οι αστυνομικοί “τα παίρνουν” και δεν κάνουν ελέγχους στα καταστήματα που παίζονται  παράνομα τυχερά παιγνίδια στην Εύβοια.
Βέβαια, κανείς δεν λέει ότι δεν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Ωστόσο, για τα επικαλεστεί κανείς πρέπει να κάνει σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα, να βρει ποιοι τα παίρνουν και πως και να παρουσιάσει την συναλλαγή και το τίμημα.
Στην προκειμένη περίπτωση, κανείς δεν αναφέρει ότι η Αστυνομία δεν έχει το βράδυ προσωπικό ούτε για τον παραμικρό έλεγχο, κανείς δεν λέει ότι τα περιπολικά βγαίνουν έξω με ένα άτομο, κανείς δεν μιλάει για τις ελλείψεις προσωπικού.
Απλούστατα, το μόνο που κάνουν, στο βωμό της τηλεθέασης, είναι να λειτουργούν εντελώς φασιστικά.
Στην πλειάδα των περιπτώσεων, καταγράφουν συνομιλίες ατόμων που δεν ξέρουν ότι θα βγουν στον αέρα, μεταφέρουν τα λόγια του αέρα ως στοιχεία, και στη συνέχεια, αφού κάνουν τη δουλειά τους και ανεβάσουν τα νούμερα των εκπομπών τους, αφήνουν έκθετους ακόμη και τους μάρτυρές τους,  αφού εναντίον τους θα στραφούν οι θιγόμενοι και θα ζητήσουν ευθύνες.
Και για να μην μιλάμε μόνο για τους δημοσιογράφους, ας αναφερθούμε και στους πολιτικούς, ο οποίοι, την κάθε κίνηση που κάνουν, την προγραμματίζουν ανάλογα με την ώρα που βγαίνουν στον αέρα τα δελτία ειδήσεων.
Λειτουργούν για την τηλεθέαση, γλείφουν για να βγουν στον αέρα και να πουν τα δικά τους, και όταν πρόκειται να βγει κάποια εκπομπή στην οποία οι ίδιοι είναι “κατηγορούμενοι”, εξαφανίζονται μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.
Κλείνοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους τηλεθεατές, οι οποίοι κατηγορούν πολιτικούς και δημοσιογράφους για τον τρόπο που λειτουργούν, ωστόσο, οι ίδιοι τους ψηφίζουν, είτε απ ευθείας, είτε εμμέσως, δίνοντας υψηλά νούμερα στις εκπομπές τους.
Κλείνοντας, οφείλουμε να πούμε το εξής: Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εναντίον της κρυφής κάμερας, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για περιπτώσεις όπου ξεσκεπάζονται παρανομίες.
Διαφωνούμε όμως ριζικά με την γενικευμένη χρήση, γιατί, και τα δικαιώματα των πολιτών παραβιάζονται και η αλήθεια βιάζεται με στοιχεία μαϊμού που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.