Η Δυναμική Πρωτοβουλία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού ζητλαει από την δημοτική αρχή απαντήσεις σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης Λιχάδος-Αγίου Γεωργίου, το οποίο σύμφωνα με ανακοινώσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα αποτελέσματα σε δειγματοληψίας που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ακαταλληλότητα του νερού από το δίκτυο ύδρευσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού:

Για μια ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε εντόνως και να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση καθώς στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει έγγραφα του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής &Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Tα έγγραφα αυτά αφορούν στο δίκτυο ύδρευσης Λιχάδος-Αγίου Γεωργίου και καλούν τη Δημοτική Αρχή να προβεί στη διακοπή του δικτύου ύδρευσης στο οποίο διαπιστώθηκαν υπερβάσεις κατόπιν δειγματοληψίας και να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής καθώς και να ενημερωθεί η περιφέρεια για τις σχετικές ενέργειες του Δήμου. Μέχρι στιγμής καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει από τη Δημοτική αρχή με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Επιπρόσθετα, προ καιρού, ο Δήμαρχος υπερηφανευόταν για τη λύση του προβλήματος στο δημοτικό συμβούλιο και επέλεξε να αφήνει επανειλημμένα τους πολίτες στο σκοτάδι σχετικά με την επικινδυνότητα του νερού.

Κύριε δήμαρχε, ως πότε θα αγνοείτε την υφιστάμενη κατάσταση και τη νομιμότητα;

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί κατόπιν του εγγράφου της Περιφέρειας με ημερομηνία 4/1/2021; Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι και οι φορείς; Διακόψατε τη γραμμή ύδρευσης όπως σας υποδεικνύεται στο έγγραφο; Σας παρακαλούμε να εγκαταλείψετε την κομπορρημοσύνη που σας διακατέχει και να ασχοληθείτε ουσιαστικά με το πρόβλημα δίνοντας απαντήσεις και λύσεις.

Επιτέλους, αναλάβετε τις ευθύνες σας και εργαστείτε για το καλό του τόπου προασπίζοντας την υγεία των συμπολιτών μας.

Ακολουθούν τα έγγραφα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για το δίκτυο ύδρευσης του Άι Γιώργη και της Λιχάδας:

Ακολουθείστε μας στο Google News