900.000 ευρώ θα κοστίσει η αγορά του ακινήτου, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Εύβοιας στον Δήμο Ιστιαίας.

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο την αγορά ακινήτου στην Ιστιαία, το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Νομαρχίας.
Διαφώνησε η κυρία Σοφία Ντούρου, υποστηρίζοντας ότι τα Διοικητήρια είναι υποχρέωση της πολιτείας και δεν πρέπει να επιβαρύνεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Λευκό ψήφισε ο Γιώργος Βλαχογιώργος, ενώ ο κύριος Σταματίου επισήμανε πως το τίμημα της αγοράς είναι ιδιαίτερα υψηλό. Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Αρχή τόνισε, ότι είναι πάγια θέση και έμπρακτη η προσπάθεια που καταβάλει σχετικά με την αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών της σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με τελικό στόχο τον εκσυγχρονισμό της Οργάνωσης και λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης και την παροχή υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, ΚΤΕΟ κ.λ.π. στον πολίτη της Εύβοιας. 
Το κτίριο ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας και κατόπιν διαπραγμάτευσης με τη Νομαρχία η τιμή ορίσθηκε στο ποσό των 900.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ η αγορά του μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019