Κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ενόψει της κρίσιμης σημερινής συνεδρίασης στην Ε.Ε., ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Η κυβέρνηση φέρεται με αλαζονεία και ναρκισσισμό. Ο νέος Υπ. Οικονομικών δεν αντέχει και δεν ανέχεται άλλη ακόμη και διαφορετική στρατηγική. Είναι οπαδός της πολιτικής σιωπής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Αρνείται στον αρχηγό της Ν.Δ. κο Αντώνη Σαμαρά να έχει και να εκφέρει άλλη άποψη για την οικονομία.
Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από την εποχή της συναίνεσης και της απαίτηση της συνενοχής, στην απαίτηση της σιωπής… Εμείς θα λέμε την άποψή μας. Την είπαμε στην Ευρώπη, στο Λαϊκό Κόμμα, στους Έλληνες. Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς έχουμε πλήρως δικαιωθεί σε όλα. Μνημόνιο και επιμήκυνση και μεσοπρόθεσμο και πάλι είμαστε μπροστά στον γκρεμό.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να επιλέγει το δρόμο της επιλεκτικής χρεοκοπίας. Η συμμετοχή των ιδιωτών σε αυτό θα κλείσει τελείως τη στρόφιγγα χρήματος προς την αγορά. Ας αποφασίσει η κυβέρνηση να πείσει ή να αναγκάσει τις τράπεζες να αποδώσουν προς την αγορά ένα ποσοστό από τα δις ευρώ που πήραν σαν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Όχι όμως να καταστρέψουμε το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Δεν μπορεί την ώρα που ο Πρωθυπουργός επικοινωνεί έστω και τυπικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κος Βενιζέλος να τον καθυβρίζει.
Τέλος, να πείσετε τον κύριο Ραγκούση να κάτσει στο τραπέζι με τους ιδιοκτήτες ταξί, τιμώντας τη συμφωνία τους με τον κο Ρέππα. Και να το κάνει τώρα όχι μετά από 3 μήνες όπως έκανε στην Κερατέα και υπαναχώρησε αφού κατελύθη το κράτος. Εξάλλου, η απελευθέρωση των ταξί χωρίς πληθυσμιακό κριτήριο δεν είναι υποχρεωτική από τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Εξαιρείται με βάση το άρθρο 123. Δεν το ήξερε αυτό η κυβέρνηση;»

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος