Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Εύβοιας κ. Σπύρος Γεροντίτης, κάνει αναφορά για τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και ζητά από την κυβέρνηση άμεση βοήθεια και ενίσχυση των επιχειρηματιών.

Πρώτη μέρα μετά την τεράστια καταστροφή που συνέβη στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και στη δημοτική ενότητα Ληλαντίων του δήμου Χαλκιδέων. Τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες όσων χάθηκαν. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν όλοι όσοι βοήθησαν στην διαδικασία της διάσωσης.

Η Εύβοια μετράει πληγές , καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις , ενώ παράλληλα είναι αποκομμένη όσον αφορά τον οδικό της άξονα δυσκολεύοντας την καθημερινότητα και την λειτουργία σε σπίτια και καταστήματα.

Αναμένοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές, ζητάμε:

Έκτακτη επιδότηση σε κάθε πληγείσα επιχείρηση και σε κάθε πληγείσα οικογένεια από τη φονική θεομηνία στις περιοχές της Εύβοιας που χτυπήθηκαν από τη «Θάλεια».

Παράλληλα να γίνει ένταξη των πληγεισών επιχειρήσεων στις ρυθμίσεις για τις οφειλές πάσης φύσεως στο Δημόσιο, όπως και ένταξη – για όσες δεν έχουν ήδη ωφεληθεί – στα μέτρα Covid όπως αυτό της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παράλληλα, ζητούμε να δοθούν και αποζημιώσεις, όπως προβλέπονται από το νόμο, για ανακατασκευή ή επιδιόρθωση επαγγελματικού χώρου ή κατοικίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News