Φορτώθηκε με 35 παλέτες η νταλίκα γεμάτη με την ανθρωπιστική βοήθεια από όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αναχωρεί από την Χαλκίδα με προορισμό το ΣΕΦ στο Φάληρο και την παράδοση των αγαθών στους εκπρόσωπους της Πρεσβείας της Ουκρανίας. Μετέπειτα μαζί και με τα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν συγκεντρωθεί εκεί από όλη την Ελλάδα θα ταξιδέψει προς την Ουκρανία με αποδέκτη τον δοκιμαζόμενο λαό της.

Η νταλίκα γέμισε από τις προσφορές που έφερε ο κόσμος από κάλεσμα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φανή Σπανού. O Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκεντρωθούν ακόμη 10 με 15 παλέτες προσφορά εταιρειών του Νομού Εύβοιας, οι οποίες δεν πρόλαβαν να τις παραδώσουν.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko. Τον ενημέρωσε για την συγκέντρωση και αποστολή των ειδών πρώτης ανάγκης και επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να φιλοξενήσει θύματα του πολέμου, που υποχρεώθηκαν να εκπατρισθούν.

«Καλέσαμε τους Στερεοελλαδίτες να υψώσουν μια ασπίδα αλληλεγγύης ενάντια στη φρίκη της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η ανταπόκριση πολιτών και επιχειρήσεων ήταν συγκινητική. Απέδειξαν εμπράκτως την αμέριστη συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, την οποία είχαμε εκφράσει με το πλατιά αποδεκτό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

«Οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Ουκρανικό λαό, οι δοκιμασίες του οποίου γιγαντώνονται. Η δική μας βοήθειά, μέσω της πλατιάς αλληλεγγύης των πολιτών, είναι ένας ακόμη κρίκος στην παγκόσμια κινητοποίηση για την ενίσχυσή τους με βασικά αγαθά, τα οποία σήμερα ταξιδεύουν από την δική μας Περιφέρεια, προκειμένου να προσφέρουν έστω μια άμεση ανακούφιση στις μεγάλες τους ανάγκες. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που ήταν μαζί μας και σ` αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Περγαντάς.

«Ολοκληρώσαμε σήμερα το πρώτο μέρος, όπως τελικά φαίνεται, της ανθρωπιστικής μας βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας Ουκρανούς, που εξακολουθούν να βιώνουν εφιαλτικές στιγμές. Συνολικά 35 παλέτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, συγκεντρώθηκαν από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες και παραδόθηκαν στην εκπρόσωπο της Ουκρανικής Πρεσβείας, στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στο ΣΕΦ. Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας στην Στερεά εξακολουθεί και είμαστε σε αναμονή επιπλέον βοήθειας, κάτι που μας καθιστά ιδιαίτερα χαρούμενους, αλλά και περήφανους συνάμα», δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς.

Εκτός από τους μαθητές του 1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας που κατάφεραν και συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τον δήμο Ερέτριας, οι εταιρείες από την Εύβοια που συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια είναι οι κάτωθι:

Παπουτσάνης ΑΒΒΕ

Αλιμπινίσης ΑΒΕΕ

Μύλοι Ασωπού ΑΒΕΕ

ΣΕΠΤΟΝΑ ΑΒΕΕ

Λελιά ΑΕ

Παλίρροια Σουλιώτης ΑΕ

Ακολουθείστε μας στο Google News