Η δαπάνη εκτέλεσης έργου φτάνει τα 200.000 €. Ύστερα από μελέτη που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, δημοπρατήθηκε στις 7 Ιουλίου το εν λόγω έργο.

Ο Δήμος, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης στις αρχές του χρόνου, τάχιστα, εκπόνησε τη σχετική μελέτη, πήρε τις απαραίτητες εγκρίσεις, δημοπράτησε το έργο και εκτελούνται ήδη οι εργασίες. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:
«Έχει ολοκληρωθεί η μόνωση της ταράτσας και βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση καταστραμμένων κουφωμάτων.
Σύμφωνα με τη μελέτη, θα ακολουθήσουν:
– Επισκευή και ελαιοχρωματισμός των όψεων και των αιθουσών του σχολείου.
– Αποκάλυψη της πέτρινης τοιχοποιίας που βρίσκεται σε τμήμα της κύριας όψης.
– Αλλαγή θέσης του υπάρχοντος κυλικείου και αποκάλυψη, μετά την κατεδάφιση των κατασκευών που υπάρχουν, της ανατολικής όψης του Λυκείου.
– Διαμόρφωση της κεντρικής εισόδου του σχολικού συγκροτήματος.
– Κατασκευή εξωτερικών W.C. στη βόρεια όψη των κερκίδων και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης για την προστασία από την πτώση και κατακρήμνιση των χωμάτων του παραπλεύρως υπάρχοντος λόφου.
– Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του σχολικού συγκροτήματος.
Το έργο χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, μετά από εισήγηση του πρώην υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, κατά την επίσκεψή του στην Κύμη τον Δεκέμβριο του 2008, όπου ο Δήμαρχος Κύμης του επεσήμανε την ανάγκη ανακαίνισης του κτιρίου. Σημειώνεται ότι, στο Δημοτικό Συμβούλιο που παραβρέθηκε ο τότε υπουργός Παιδείας, απουσίαζε σύσσωμη η αντιπολίτευση, παρόλο που είχε προσκληθεί για να θέσει τα αιτήματά της, αλλά και να στηρίξει τα αιτήματα της δημοτικής αρχής. 
Επίσης, με επιπλέον δαπάνη του Δήμου και σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή ολοκληρώνεται η κατασκευή νέων τουαλετών κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο του Λυκείου. Το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η σημερινή δημοτική αρχή για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων, για τα οποία ενημερώνεται με συχνές επισκέψεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου, αλλά και με συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς (σχολικές επιτροπές, σύλλογοι διδασκόντων, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και συμβούλια μαθητών), είχε ως αποτέλεσμα να χρηματοδοτηθεί με 720.000 ευρώ περίπου η προσθήκη δευτέρου ορόφου και διωρόφου τμήματος στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Κύμης για τη δημιουργία σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου – Eνιαίου Nηπιαγωγείου στην Κύμη, να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Κύμης, στο Δημοτικό Σχολείο Οξυλίθου και στο Δημοτικό Σχολείο Μετοχίου.
Ειδικά στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κύμης, την περασμένη σχολική περίοδο, ο Δήμος σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή που συμμετείχε και οικονομικά, ανακατασκεύασε την επικίνδυνη λόγω παλαιότητας σκάλα που οδηγεί από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του Λυκείου Κύμης. Τοποθέτησε νέα περίφραξη στο νότιο μέρος της αυλής, από την κεντρική είσοδο μέχρι το γήπεδο. Διαχωρίστηκε ακόμη, με νέα γραμμή και μετρητή, η ηλεκτροδότηση του γηπέδου και των αθλητικών εγκαταστάσεων από αυτήν του σχολείου.
Επιπλέον, το ότι η σχολική μονάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Κύμης αποτελεί για το Δήμο σημαντικότατη εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σπουδαίο αρχιτεκτονικό κτίσμα, που οφείλουμε να αναδείξουμε τα νεοκλασικά του στοιχεία και να το ανακαινίσουμε, επιβεβαιώνεται ακόμη και από το γεγονός ότι πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής επέλεξε να είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που δημοτική αρχή διαθέτει τόσα σημαντικά ποσά για τις κτιριακές ανάγκες των Σχολικών του μονάδων.
Ακόμη τα ανενεργά σχολικά κτίρια, (Ποταμίας, Ταξιαρχών, Πλατάνας κλπ) ο Δήμος τα αξιοποιεί μετατρέποντάς τα σε στέκια για τη νεολαία ή Πνευματικά Κέντρα.
Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως απάντηση σε δημοσιεύματα μερίδας του Ευβοϊκού Τύπου, σε σχέση με το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου».