Πολιτικοί κύκλοι προσκείμενοι στο συνδυασμό «Βόρεια Εύβοια» και τον Βασίλη Κεδίκογλου δήλωσαν:

Και η τελευταία πέτρα της Βόρειας Εύβοιας γνωρίζει ότι οι συνεργάτες του Βασίλη Κεδίκογλου είναι ελεύθεροι, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, να ψηφίσουν κατά συνείδηση με βάση τα συμφέροντα του τόπου και τη δική τους πολιτική στόχευση και προοπτική.

Ως προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Βασίλης Κεδίκογλου δεν κατέβηκε με στόχο τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου και με όπλο μόνο το έργο και το όνομά του. Το έργο και το όνομά του προσφέρθηκαν με ρίσκο ως εγγύηση.

Η κάθοδός του μέσα στο βάθος της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας απέβλεψε στην εφαρμογή ενός ρεαλιστικού προοδευτικού προγράμματος κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης της περιοχής, ώστε η Βόρεια Εύβοια να εξέλθει από μία μίζερη στασιμότητα πολλών ετών.

Παρουσίασε ένα πρόγραμμα, προϋπολογισμένο και κοντρολαρισμένο, στηριγμένο σε ίδιους πόρους του δήμου, κατά κύριο λόγο, που καμιά του πτυχή δεν αμφισβητήθηκε, απεναντίας οι πολιτικές μάζες έδειξαν να το ενστερνίζονται με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Η τρέχουσα, όμως, πολιτική συγκυρία προκάλεσε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, η οποία έστρεψε το εκλογικό σώμα προς άλλες προτεραιότητες, συντηρητικής κατεύθυνσης με συνέπεια τον αποπροσανατολισμό των μαζών και το σημειωθέν εκλογικό αποτέλεσμα.