Επανακατέθεσε την τροπολογία για τα λατομεία Καρυστίας η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κ.Κατερίνα Περλεπέ.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε εκ νέου την τροπολογία για τη λειτουργία των Λατομείων Καρυστίας, ώστε αυτή να συζητηθεί στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ που αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 13 Μαΐου.
Η τροπολογία που είχε υπογραφεί και από τους 6 βουλευτές του νομού μας δεν έγινε δεκτή από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όταν συζητήθηκε στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής και στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση της νομοθεσίας για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών.
Μολονότι δε, επανυποβλήθηκε από τους βουλευτές, για να συζητηθεί στην Ολομέλεια, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά προτάχθηκε το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ.
Η κυρία Περλεπέ, αναφερόμενη στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στις διευρυνόμενες επιπτώσεις του, αναφέρει:
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει να δοθεί άμεσα νομοθετική διέξοδος. Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας των λατομείων και διασφαλίζονται ταυτόχρονα, τα συμφέροντα του δημοσίου.
Η κυρία Υπουργός πρέπει να κάνει δεκτή την τροπολογία τώρα γιατί, όσο το θέμα αναβάλλεται η περιοχή υφίσταται σοβαρό οικονομικό πλήγμα που αφορά, όχι μόνο όσους εργάζονται στα λατομεία, αλλά συνολικά στην οικονομική ζωή της Καρυστίας και γενικότερα του τόπου».