Αποφασίστηκε ομόφωνα, η τελετή της Ανάστασης να τελεστεί στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των ναών και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του ναού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα αρθεί, αλλά θα υπάρξει διαφοροποίηση στο ωράριο της απαγόρευσης.

Εκτιμάται ότι το βράδυ της Ανάστασης η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί κατά μιάμιση ή δύο ώρες και θα ξεκινήσει στις 10.30 ή στις 11 το βράδυ.

Το πασχαλινό τραπέζι, θα πρέπει να είναι μόνο δυο οικογένειες, δηλαδή στα πρότυπα των Χριστουγέννων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τη μεταφορά της ώρας των Ιερών Ακολουθιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Ειδικότερα, αποφάσισε τη χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα: ήτοι στις 18.30 από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 17.30 και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 18.00.

Επιπλέον ανακοινώθηκε η παράταση της απαγόρευσης στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και από νομό σε νομό. Έτσι το Πάσχα στο χωριό που προετοίμαζαν πολλοί και είχε διαφανεί ότι πιθανόν θα επιτραπεί αναβάλλεται.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σε διάγγελμα του, ότι από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 ανοίγει η εστίαση.

Ακολουθείστε μας στο Google News