Με έκπληξη λάβαμε, σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 επιστολή από την επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κας Ιωάννας Γκόγκου – Λιαλιάρη, η οποία στάλθηκε και στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με την πρόταση μέτρων αναστολής είσπραξης δημοτικών τελών από τις τοπικές επιχειρήσεις και τους δημότες του Δήμου.

Όπως έχω δημόσια τοποθετηθεί εδώ και ένα μήνα , ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων συζητάει τα αιτήματα της αγοράς και των παραγωγικών κλάδων και έχει δηλώσει ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποφασίσουμε τα πρώτα μέτρα για την ανακούφιση των τοπικών επιχειρήσεων. Θα απαλλάσσουμε από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων και τα λοιπά δημοτικά τέλη τόσο τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους όσο και τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας για το χρονικό διάστημα από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει εκδόσει τα από 20/3/2020 και 11/4/2020 έγγραφα , με τα οποία μας γνωστοποιεί την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την έκδοση ειδικής πλατφόρμας για την εφαρμογή των μέτρων αναστολής είσπραξης τελών και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό μέχρι σήμερα το ακριβές διάστημα που θα ισχύσουν τα μέτρα αυτά, προτείνεται στους Δήμους να περιμένουν την κοινοποίηση των οδηγιών για τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και συνίσταται η καθυστέρηση λήψης των σχετικών αποφάσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Ως εκ τούτου , θεωρούμε ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας στους δημότες μας και επιπλέον σημειώνουμε ότι τα προτεινόμενα μέτρα της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης , δεν αποτελούν καμία νέα πρόταση αλλά αποτελούν μέρος των ψηφισμένων μέτρων στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης και θα εφαρμοστούν σε όλους τους Δήμους.
Τέλος επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων, βρίσκεται καθημερινά , κοντάς σε όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.