Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του μεγαλύτερου Αιολικού Πάρκου της Ελλάδας στον Καφηρέα της Νότιας Εύβοιας, αναζητούν χρηματοδότηση παρά την προσωρινή διακοπή των εργασιών από το ΣΤΕ.

Εκπρόσωπος της Enel επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διαπραγματεύεται τους χρηματοδοτικούς όρους με τις τράπεζες για μια επένδυση που αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ
Η ιταλική Enel SpA και η αμερικανική Centerbridge Partners LP, αναζητούν κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα. Οι δύο εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν από κοινού έργο συνολικής ισχύος 154 MW στον Καφηρέα στη νότια Εύβοια, προχωρούν με το χρηματοδοτικό τους σχέδιο παρά την απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή διακοπή του έργου.
Το αιολικό πάρκο θα ενισχύσει σημαντικά τα αποθέματα αιολικής ενέργειας της Ελλάδας. Εκπρόσωπος της Enel επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διαπραγματεύεται τους χρηματοδοτικούς όρους με τις τράπεζες για μια επένδυση που αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ.
Πηγή: Αυγή