Ιδιαίτερα σκληρός ο Συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» του Δήμου Κύμης στην παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση προς τον Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρη Κατσούλη. Τελικά ο Καλλικράτης μπορεί να σχεδιάζεται για τη συνένωση των ΟΤΑ, αλλά προς το παρόν διασπά τις τοπικές κοινωνίες και τις αρχές τους. Παρ’ όλα αυτά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Δήμαρχος Αυλώνος, με την απάντηση του που δημοσιεύτηκε στις 4/2/2010 επανέρχεται στη συνηθισμένη και προσφιλή, γκαιμπελική, τακτική του. Ισχυρίζεται ότι η αντιπολίτευση πρέπει να απαντά με επιχειρήματα και όχι με ύβρεις. Τα δύο κείμενα αποδεικνύουν ακριβώς δύο κόσμους. Φτάνει να τα διαβάσει κανείς και αμέσως καταλαβαίνει ότι ο κ. Κατσούλης είναι υβριστής σε δυσχερή θέση. Και μόνο το γεγονός ότι αναφέρει ότι «άλλα λέει η αντιπολίτευση στα συμβούλια» τη στιγμή που ίδιος αυθαίρετα αλλάζει την ψηφισμένη εισήγηση του στο δημοτικό συμβούλιο αποδεικνύει την ταραχή του.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Ο κ. Κατσούλης δεν κάνει κουβέντα γιατί μετέβαλλε την εισήγηση του, που αφορούσε την συνένωση των Δήμων Ταμυνέων, Δυστίων, Αυλώνος, την οποία υιοθέτησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αυλώνος.

Κάνει κάτι συνηθισμένο στον ίδιο: Παραποιεί συμπεριφορές άλλων Δημάρχων νομίζοντας ότι έτσι περνάει τον «κάβο».

Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά και για ένα μόνο δήμαρχο.

Στη τελευταία δημοσίευση του για τον ΧΥΤΑ Νότιας Καρυστίας της 1/2/2010, όπως και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, επανέρχεται, ως τιμητής για την αργοπορία να βρεθεί λύση στο θέμα, ρίχνοντας και τις έμμεσες μπηχτές για αργοπορία στη δήμαρχο Στυρέων.

Αυτό που δεν λέει και επιμελώς αποκρύπτει ο κ. Κατσούλης είναι ότι είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΧΥΤΑ. Επομένως έχει αυξημένες ευθύνες για την τελμάτωση που βρίσκεται το θέμα.

Επιχειρεί και κάτι άλλο ο κ Κατσούλης. Προσπαθεί να αποκρύψει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του για το θέμα. Προσπαθεί να εμφανίσει τη «σύσκεψη» στις αρχές Φεβρουαρίου 2007, στο Λύκειο Αυλωναρίου, ως «ενημερωτική» και χρεώνει τα επεισόδια της στους «Γαβαλαίους». Προσπαθεί να αποκρύψει ότι έκανε τη σύσκεψη για να επιβάλλει τη λύση και ότι δυναμική αντίδραση είχαν και όλοι οι δημότες του Δήμου Αυλώνος και ιδιαίτερα οι Αγιωργήτες. Προσπαθεί να θολώσει τα νερά, αφού έχει αποδειχτεί ότι σε εκείνη τη «σύσκεψη» προσπάθησε να επιβάλλει την λύση του ΧΥΤΑ στο Γαβαλά γιατί την είχε συμφωνήσει, και πάλι κρυφά, λίγες βδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2006, με τον δεξιό περιφερειάρχη, που ήθελε να εμφανίσει απορρόφηση κονδυλίων.

Την προεκλογική του υποχρέωση προσπάθησε να ξεπληρώσει και δεν τα κατάφερε μπροστά στη λαϊκή οργή και αγανάκτηση παρά το γεγονός ότι κουβάλησε στη «σύσκεψη» αυτή χειροκροτητές κλακαδόρους σε διατεταγμένη υπηρεσία για να επιβάλει την άποψή του.

Ας ξαναδιαβάσει λίγο τον τύπο της εποχής, ας ξαναδεί το φωτορεπορτάζ, ιδιαίτερα τις δικές του φωτογραφίες για να θυμηθεί τα γεγονότα.

Την ίδια προεκλογική κουτοπονηριά, έπαιξε και στο Νεοχώρι με τα σκουπίδια. Δέκα (10) μέρες πριν τις εκλογές, συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Δήμαρχο Αναγνωστάκη να μεταφέρονται τα σκουπίδια του Δήμου Αυλώνος στο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας. Κραδαίνοντας την απόφαση αυτή έκανε την προεκλογική ομιλία του στο Νεοχώρι.

Στη προεκλογική του εφημερίδα του με πηχυαίους τίτλους «Με την προμήθεια και εγκατάσταση κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορρριμάτων ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2006 Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ». Με αυτά και τα άλλα, τα κατάφερε και πήρε τις εκλογές με ελάχιστη διαφορά.

Σήμερα είναι 2010 και το Νεοχώρι εξακολουθεί να είναι η μοναδική χωματερή του Δήμου Αυλώνος και στενάζει από τα σκουπίδια και ο κ. Κατσούλης, στο ερώτημα γιατί δεν τήρησε την προεκλογική του υπόσχεση, απαντά «τι να κάνομε, έχασε ο Αναγνωστάκης και δεν πήρε ο Δήμος Χαλκιδέων τα σκουπίδια». Τέτοια σοβαρότητα. Ας εκθέσομε λίγο και τον Αναγνωστάκη, δεν πειράζει, αυτός δεν βγήκε δήμαρχος.

Συνεχίζοντας αυτή την κακόπιστη συμπεριφορά σε όλους τους συνάδελφους του, στη τελευταία απάντηση του, προσπαθεί να συκοφαντήσει τον Δήμαρχο της Κύμης ότι «διέταξε τον διαμελισμό του Δήμου Αυλώνος για την ικανοποίηση προσωπικών στόχων». Αποτελεί το τελευταίο εφεύρημα του.

Εμείς γνωρίζουμε ότι η πρόταση για διάσπαση του Δήμου Αυλώνος αποτέλεσε αρχική πρόταση του μελετητή της ΤΕΔΚΕ, που παρουσιάσθηκε στο διοικητικό της συμβούλιο 5-9-2008.

Στη συνεδρίαση αυτή, στο ενδεχόμενο της διάσπασης αντέδρασε έντονα ο Άγγελος Ποθητάκης, όπως και ο κ. Κατσούλης, και το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚΕ αποφάσισε να συνταχθεί νέα μελέτη στην οποία να αποκλείεται η διάσπαση των Δήμων.

Στη σύσκεψη αυτή ο Δήμαρχος της Κύμης όχι μόνο δεν συμφώνησε με την διάσπαση του Δήμου Αυλώνος, αλλά εξέφρασε και τη δική του αντίθεση στις διασπάσεις των Δήμων, αφού η μελέτη προέβλεπε να φύγει το Μετόχι από την Κύμη. Τα πρακτικά υπάρχουν και τα ξέρει ο κ. Κατσούλης.

Η νέα μελέτη της ΤΕΔΚΕ τοποθετεί τον Δήμο Αυλώνος με τους Δήμους Ταμυνέων και Δυστίων. Αυτή την μελέτη, με εισήγηση του κ. Κατσούλη, αποδέχτηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο Αυλώνος και αποτελεί μέχρι σήμερα την επίσημη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν έχει αλλάξει.

Ο Δήμαρχος της Κύμης δεν έχει εκφράσει διαφορετική άποψη σχετικά με τη μελέτη αυτή.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο κ. Κατσούλης. Παρά ταύτα δεν διστάζει να συκοφαντεί ασύστολα άλλο συνάδελφο του, λέγοντας ότι «διέταξε» και για «προσωπικούς στόχους» τον διαμελισμό του Δήμου.

Προκαλείται ο κ, Κατσούλης να αποδείξει τον ισχυρισμό του, διαφορετικά εκτός από υβριστής θα είναι και συκοφάντης.

Ασφαλώς ο κ. Κατσούλης βλέπει με δέος τον Δήμαρχο της Κύμης.

Γιατί ενώ ο Δήμαρχος Κύμης ολοκληρώνει το Γενικό Χωροταξικό ο κ. Κατσούλης δεν έχει υποβάλλει ούτε αίτηση, και να σκεφτείς ότι τον είχε σε προτεραιότητα!!!.

Γιατί ενώ ο Δήμαρχος Κύμης λειτουργεί τον βιολογικό καθαρισμό σε δύο μήνες, ο κ. Κατσούλης τον έχει θάψει με την ένταξη του στο Θησέα.

Γιατί ενώ ο Δήμαρχος Κύμης σήμερα εκτελεί έργα 1.200.000 ευρώ από το πρόγραμμα Μπαλτατζής ο κ. Κατσούλης δεν πήρε από αυτό ούτε ευρώ

Γιατί ενώ ο Δήμαρχος Κύμης πήρε πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας για το ΕΣΠΑ ο κ, Κατσούλης δεν το βλέπει ούτε ως όραμα.

Γιατί ενώ ο Δήμαρχος Κύμης εκτελεί το έργο της υλοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, ο κ. Κατσούλης το έχει αφήσει εκεί που το βρήκε από τον Τσαπατσάρη.

Ο κ. Κατσούλης έφερε βέβαια τους τσιγγάνους στο Αυλωνάρι, αλλά αυτό από μετριοπάθεια δεν θέλει να το πιστώνεται.

Όπως, τελευταία, έφτιαξε και πεζοδρόμιο στο δρόμο Χάνια-Αυλωνάρι που απαγορεύει να εισέρχονται αυτοκίνητα και άτομα με ειδικές ανάγκες στα σπίτια τους.

Είναι προφανές ότι ο κ. Κατσούλης βράζει με τις επιτυχίες αυτού που αναφέρει ως «γίγαντα δήμαρχου» συγκρίνοντας τον με το δικό του νανισμό. Πρέπει όμως να γνωρίζει ότι μόνο όταν γίνεις καλλίτερος πολεμάς τον άλλο. Αλλά για να γίνεις καλλίτερος πρέπει να αποκτήσεις και ήθος».