Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με ραντεβού και SMS στο 13032 και την πιλοτική απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων για άσκηση με τη χρήση αυτοκινήτου μόνο για τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαρτίου 2021 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών του υπουργείου Υγείας.

Κατόπιν της σχετικής εισήγησης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, με την αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS) στον πενταψήφιο αριθμό 13032 και χρονικό περιορισμό 3 ωρών για τις αγορές και την επιστροφή στο σπίτι.

Παράλληλα, θα τεθεί σε εφαρμογή και η μέθοδος τόσο του click away όσο και του click in shop. Θα υπάρχει ο περιορισμός του ενός πελάτη ανά 25 τ.μ. και με μέγιστο αριθμό τους 20 πελάτες και οι καταναλωτές θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού με το κατάστημα προκειμένου να ψωνίσουν είτε εντός είτε εκτός του καταστήματος.

Από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα,  απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, πιλοτικά  για άθληση με SMS και τον κωδικό 6 στο 13033 με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής και μέγιστο αριθμό 3 ατόμων ή μια οικογένεια.

Το άνοιγμα των σχολείων θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία στις 12 Απριλίου, για μερικές μόνο τάξεις και υποχρεωτικά μετά τη διεξαγωγή self test.

Ακολουθείστε μας στο Google News