Στην τελετή έναρξης του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, χθες το βράδυ, παρεβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες τόσο του πολιτικού όσο και του καλλιτεχνικού χώρου.

Ο Περιφερειάρχης, Κλέαρχος Περγαντάς, και ο Δήμαρχος της Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, μίλησαν στο eviaportal.gr.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Η τελετή έναρξης ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο. Τόσο τα λόγια όσο και τα video που προβλήθηκαν, προκάλεσαν συγκίνηση και θαυμασμό για τον μεγάλο ποιητή των εικόνων.

Ο χώρος τελετής της έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Ο Περιφερειάρχης, Κλέαρχος Περγαντάς, άνοιξε την τελετή έναρξης καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας όλους για την παρουσία και την συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του Φεστιβάλ και της τέχνης στις μέρες μας και έκλεισε τον λόγο του ελπίζοντας στην διατήρηση αυτού του σπουδαίου καλλιτεχνικού θεσμού.

Ο Δήμαρχος της Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, με την σειρά του ανέβηκε στο βήμα, χαιρέτησε τους παρόντες και τις παρούσες και έκανε λόγο για την 6η συνεχόμενη χρονιά του Φεστιβάλ στην Χαλκίδα.

Για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η βραδιά, μίλησε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Σταύρος Ιωάννου.

Αμέσως μετά, τα φώτα έκλεισαν και προβλήθηκε στην οθόνη ένα video, που ετοίμασε η ομάδα του Φεστιβάλ, από τα προηγούμενα έτη  στα οποία ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν παρών, στηρίζοντας τον καλλιτεχνικό αυτόν θεσμό.

Στη συνέχεια τον λόγο είχαν ο Πρόεδρος της εταιρείας Ελλήνων σκηνοθετών και σκηνοθέτης, Χάρης Παπαδόπουλος, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιάννης Σολδάτος, και η συγγραφέας, Ρέα Γαλανάκη. Προσωπικότητες με τις οποίες ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος είχε συνεργαστεί.

Μίλησαν για τον μεγάλο δημιουργό, για την δουλειά του, την προσωπικότητά του και την απουσία του.

Τέλος, προβλήθηκε ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Αγγελόπουλου, βασισμένο στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και την ζωγραφική του Γιάννη Τσαρούχη, με θέμα την Αθήνα.

Ένα ντοκιμαντέρ που τις υπέροχες- και σε κάποια σημεία δραματικές- εικόνες της Αθήνας συνόδευαν οι φωνές των ηθοποιών Πέτρου Φυσσούν και Κώστα Αρζόγλου.

Ο Περιφερειάρχης, Κλέαρχος Περγαντάς, μιλά στο eviaportal.gr για τον καλλιτεχνικό θεσμό.

Ο Δήμαρχος της Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, μιλά στο eviaportal.gr για το Φεστιβάλ.

Ο Σταύρος Ιωάννου, μιλά στο eviaportal.gr για την απουσία του μεγάλου δημιουργού, Θόδωρου Αγγελόπουλου, καθώς και για το τι έχει να περιμένει ο κόσμος της Χαλκίδας αυτές τις 6 ημέρες του Φεστιβάλ.

Ύστερα ο κόσμος μεταφέρθηκε στον εξωτερικό χώρου του κυλικείου του Μεγάρου όπου υπήρχε ποτό και φαγητό για όλους.