Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου η διοργάνωση μαραθώνιας κολύμβησης με την ονομασία «Σκυλλίας 2015».

Η Διοργάνωση Μαραθώνιας Κολύμβησης ολοκληρώθηκε στη Λίμνη Ευβοίας χωρίς “να ανοίξει μύτη” αλλά ανοίγοντας διάπλατα ψυχές, καρδιές και διατηρώντας, για μια ακόμα φορά, ψηλά το ιδεώδες της Μαραθώνιας Κολύμβησης, το ήθος και την αγωνιστικότητα των ανθρώπων που την υπηρετούν. Φορέας των εκδηλώσεων ήταν ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης “Ο Ποσειδών” και Συνδιοργανωτής η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, στις 11 Ιουλίου 2015 διεξήχθη ο πιο δύσκολος από τους 5 Διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού, αφού οι 25 αθλητές/τριες και τα συνοδά σκάφη αντιπάλεψαν με τρεις διαφορετικούς καιρούς και ένα γεμάτο βορειοανατολικό πεντάρι, που έκανε την ναυαγοσωστική ομάδα να αποδείξει τον επαγγελματισμό της. Παρά τις αντιξοότητες ανέβηκαν στο τερματισμό-Σκάλα Λίμνης, χωρίς καμία παρέμβαση, 7 αθλητές/τριες, ενώ οι υπόλοιποι τερμάτισαν ομαδικά. Μετά από 14.5 Χιλιόμετρα και εξουθενωτική κολύμβηση οι Παπαναγιώτου Ηλίας και Σταυρόπουλος Γεώργιος τερμάτισαν μαζί σε 4 ώρες και 10 λεπτά, δίνοντας στον Αγώνα το μήνυμα των ημερών.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Μελά η εκδήλωση των Απονομών. Προηγήθηκε εκτενής αναφορά στα τιμώμενα πρόσωπα της Διοργάνωσης από τον Ιστοριοδίφη κ. Αποστόλου, απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές (Χορηγική προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας) και ειδικά βραβεία από, την εκπροσωπούμενη εδώ και χρόνια στη Διοργάνωση, Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση, στον ίδιο χώρο, προς όλους τους εμπλεκόμενους στον Αγώνα.

Την επόμενη ημέρα, 12 Ιουλίου 2015, στην Παραλία της Πόλης διεξήχθησαν μπροστά σε εκατοντάδες κατοίκων και επισκεπτών ο αγώνας 500 Μ. για παιδιά και 5.000 Μ., με νικητές τον Τσώνο Γιώργο από την Ιστιαία και τον Σημαντήρα Νικόλαο (1:8΄18΄΄) από τη Ροδόπολη αντίστοιχα.

Η ενασχόληση με την Μαραθώνια Κολύμβηση έχει καταστεί από τη Διοργάνωση “ΣΚΥΛΛΙΑΣ” μια πραγματική Ιδέα και τρόπο ζωής και σκέψης, οι οποίες κινητοποιούν και οργανώνουν πλέον πληθώρα ανθρώπων, είτε αθλητικά είτε οργανωτικά. Η φετινή Διοργάνωση έχει πλέον παρέλθει όχι όμως και απήχηση που θα έχει για εκατοντάδες-χιλιάδες εμπλεκόμενους, για τους οποίους ο “ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2016” έχει ήδη ξεκινήσει. Καλό Καλοκαίρι!

Ακολουθείστε μας στο Google News