Με νέα ανακοίνωση ο Δήμαρχος Κύμης, Δ.Θωμάς δίνει τη δική του απάντηση στον Δ.Παπαναστασίου και τον καλεί σε δημόσια συζήτηση για τον Καλλικράτη. Η ανακοίνωση του κ.Θωμά είναι η παρακάτω:

Κύριε Παπαναστασίου,
 Η δημοσίευση ανακοινώσεων δίχως τεκμηρίωση και η λασπολογία μέσω χαρτοπολέμου είναι μια ξεπερασμένη τακτική. Σίγουρα δε με ανυπόστατες , περίσσειας εμπάθειας , προσωπικές εναντίον μου και όχι μόνο επιθέσεις, δεν επιχειρηματολογείτε υπέρ της άποψης σας για τη δημιουργία ενός τεράστιου Δήμου από την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι . Εκτός αν έτσι νομίζετε!
 Μέχρι σήμερα έχετε κληθεί να παραστείτε σε όλες τις συγκεντρώσεις – συζητήσεις που έγιναν τα τελευταία 2,5 χρόνια με θέμα την διοικητική μεταρρύθμιση. Επιλέξατε να μην παρευρεθείτε σε καμία. Συζητήσεις – συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν είτε ο Δήμος Κύμης, είτε το Δ.Σ. της ΤΕΔΚΕ Ν. Ευβοίας, είτε πρόσφατα κάτοικοι και φορείς του δικού σας Δήμου.
 Αντιπαρέρχομαι , όπως η σπουδαιότητα του θέματος επιβάλλει, το ύφος και ήθος της ανακοίνωσης σας και σας καλώ και πάλι για ένα δημόσιο διάλογο σε όποιο χώρο θέλετε, παρουσία πολιτών και φορέων. Προκειμένου με επιχειρήματα να συζητήσουμε επί της ουσίας για το θέμα της εφαρμογής της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης στην περιοχή μας. Εκεί θα σας δοθεί και η δυνατότητα να υποστηρίξετε και να αποδείξετε , αν μπορείτε, τα όσα ανυπόστατα αναφέρετε στην πρόσφατη ανακοίνωσή σας.
 Στο ενδεχόμενο για μια ακόμη φορά να αρνηθείτε την πρόταση για δημόσια συζήτηση, εκτός του ότι η στάση σας θα θεωρηθεί ως φυγομαχία, τα όσα αναφέρετε στην πρόσφατη ανακοίνωσή σας θα θεωρηθούν ως ανακριβή και ασύστολα ψεύδη.
 Αναμένω την ανταπόκριση σας στην πρόσκληση.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019