Ανοικτή επιστολή Γεωργίου Αισώπου (προέδρου φίλων νοσοκομείου Χαλκίδας) προς διοικητή νοσοκομείου Χαλκίδας κο Χατζημαργαρίτη

Ακολουθεί το κείμενο του κ. Αισώπου:

κ. Διοικητά,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια ζητήματα που αφορούν τον Σύνδεσμο Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας .

1)τα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου έχουν τις δικιές τους πολιτικές και κομματικές απόψεις. Όμως όταν ασχολούνται με τον Σύνδεσμο τα κομματικά τους πιστεύω έρχονται σε δεύτερη μοίρα . Η πολιτική των ίσων αποστάσεων προς όλες τις παρατάξεις αποτελεί βασική αρχή του Συνδέσμου . Ελπίζω την άποψη αυτή να την υιοθετείτε και να την εφαρμόζετε και εσείς στον εαυτό σας.

2)Ο Σύνδεσμος έχει μια παρουσία 11 ετών στο νοσοκομείο. Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μας με τους εκάστοτε διοικητές , διευθυντές κλινικών , τους προέδρους σωματίου εργαζομένων ήταν άψογη. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί μας έχετε παραμερίσει και γιατί δεν επιθυμείτε , όπως μου είπατε, τη συνεργασία μαζί μας. Το γεγονός ότι τοποθετηθήκατε σε μια τόσο σημαντική θέση δε σας δίνει το δικαίωμα να ακυρώνετε φορείς και συλλόγους που πλαισιώνουν το νοσοκομείο. Τέτοιες συμπεριφορές να ξέρετε ότι μας πεισμώνουν και μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς .

3)Τα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου πρέπει να θίγουν και καταστάσεις που δεν είναι καλές με σκοπό να διορθωθούν. Το να ωραιοποιούμε καταστάσεις και να προσπαθούμε να κρύβουμε προβλήματα κάτω από το χαλί είναι κάτι που το οποίο δε σας αρέσει αλλά και δε σας εκφράζει. Άλλωστε δεν ευθύνεστε εσείς για πολλά προβλήματα του νοσοκομείου αλλά και από την άλλη δεν έχετε το αλάθητο του πάπα.

4)Όπως προανέφερα ο Σύνδεσμος λειτουργεί 11 χρόνια. Σε αυτή τη διαδρομή έχουμε κάνει αρκετά όπως η κάλυψη δαπάνης όλου του κλιματισμού στη καρδιολογική του παλαιού νοσοκομείου, η αγορά αναισθησιολογικού μηχανήματος αξίας 24.000 ευρώ , η παραχώρηση μεγάλης ποσότητας κλινοσκεπασμάτων στο νοσοκομείο μας, η κάλυψη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του κόστους μετακίνησης του τμήματος αιμοδοσίας εύρεση χορηγού προκειμένου να αγοραστεί αυτοκίνητο για το τμήμα αιμοδοσίας, η κάλυψη του κόστους τοποθέτησης παιδικών έργων τέχνης στο παιδιατρικό τμήμα , η πίεση προς κάθε επίσημο φορέα (δήμαρχο ,βουλευτές, γραμματέα υπουργείου κ. α. )προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου, η ενημέρωση ακόμα και του πρωθυπουργού(με επιστολή) για τα προβλήματα αυτά και άλλα πολλά τα οποία δεν θα αναφέρω τώρα. Όπως καταλαβαίνετε η άποψη σας ότι ο Σύνδεσμος δημιουργήθηκε μόνο για το κληροδότημα Μπαφέρου είναι πέρα ως πέρα λανθασμένη.

Φυσικά καυχόμαστε για την πίεση που ασκήσαμε αλλά και τις ενέργειες που κάναμε όσον αφορά το κληροδότημα αλλά και για την ίδρυση ογκολογικού ιατρείου στο νοσοκομείο μας. Δε θα αναφερθώ στο τι κάναμε αλλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας πλέον είναι ορατά με την έλευση ογκολόγου ιατρού αλλά και με την μεταφορά του χρηματικού ποσού του κληροδοτήματος σε λογαριασμό του νοσοκομείου. Αλήθεια όταν εσείς ήσασταν υποδιοικητής του νοσοκομείου και εγώ μέλος του ΔΣ και έθιγα το συγκεκριμένο θέμα εσείς τι κάνατε? Ελπίζω σε κάποια τελετή παράδοσης –παραλαβής του κληροδοτήματος να αναγνωρίσετε και να αναφέρθητε στις προσπάθειές μας. Είμαι σίγουρος ότι αν είχαμε καλύτερη συνεργασία θα είχαμε επιτύχει πολλά και θα είχαμε αναβαθμίσει ,ουσιαστικά ,τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Κλίνοντας θέλω να επισημάνω ότι πρόεδροι , διοικητές και μέλη ΔΣ έρχονται και παρέρχονται . Να ξέρετε ότι ο Σύνδεσμος Φίλων Νοσοκομείου θα παραμείνει ζωντανός και δυνατός , άσχετα αν υπάρχουν κάποιοι που δε το θέλουν αυτό , και θα δίνει τις δικές του μάχες στη πρώτη γραμμή για το καλό πάντα του νοσοκομείου μας.

Με εκτίμηση
Αίσωπος Γεώργιος
Πρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδος

Ακολουθείστε μας στο Google News