Την δική του απάντηση δίνει ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου με αποδέκτη τη Αναπληρώτρια – Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης κ. Αγγελοπούλου, σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας που κατέθεσε η ίδια.

Ο κ. Θεοδώρου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του Νοσοκομείου, είχε καθαρά ενημερωτικό περιεχόμενο σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην λειτουργία της παθολογικής μονάδας, λόγω ότι μεγάλο ποσοστό από το ιατρικό προσωπικό, έχει μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ακολουθεί η επιστολή- απάντηση του κ. Θεοδώρου:

Κα Αγγελοπούλου,
Με λύπη μου στο έγγραφο που μου στείλατε και αφορά τη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Κύμης την Παρασκευή 26/3/2021, διακρίνω μία εμπάθεια αδικαιολόγητη στο πρόσωπο μου και μία διάθεση να πολιτικοποιήσετε την συνάντηση αυτή, στοχοποιώντας ακόμα και μία από τις εργαζόμενες του Νοσοκομείου της Κύμης. Γιατί; Γιατί προφανώς, έχετε ενοχληθεί από τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι μου ζήτησαν, ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, που την αφορά άμεσα η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της Κύμης και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας των δημοτών, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε σε καιρό πανδημίας, «χέρι βοηθείας», πριν προχωρήσουν όπως επίσης αναφέρθηκε στη συνάντηση, σε συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας, μετά και την «απειλή» που υπάρχει για κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής λόγω μετακίνησης γιατρών σε άλλα Νοσοκομεία, που θα σημάνει και την αρχή του τέλους για το Ίδρυμα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να μας αναφέρουν οι εργαζόμενοι τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο και πηγάζουν από τον τρόπο με τον οποίο εσείς έχετε επιλέξει να διοικήσετε το Ίδρυμα, όπως οι ίδιοι, χρόνια γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, μας ανέφεραν.

Σας ξεκαθαρίζω λοιπόν, ότι δεν σας κάλεσα, γιατί πολύ απλά δεν είχα σκοπό να στήσω αυτό το οποίο εσείς αποκαλείτε στην επιστολή σας προς εμένα, «λαϊκό δικαστήριο».

Δεν είναι αρμοδιότητα δική μου, ως Αντιδήμαρχος Κύμης, ούτε της Δημοτικής Αρχής, ούτε έχει τη δικαιοδοσία το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε συζητήσεις, πολύ δεν μάλλον σε αποφάσεις που άπτονται των εσωτερικών προβλημάτων, μεταξύ διοίκησης και προσωπικού.

Από την άλλη, επίσης σας επισημαίνω ότι ως Αντιδήμαρχος και πατέρας δύο παιδιών δε θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει «κορώνα -γράμματα» τις ζωές των κατοίκων της περιοχής οδηγώντας, στα «Τάρταρα» το Νοσοκομείο που φέρει το όνομα, του αειμνήστου ευεργέτη γιατρού Γεωργίου Ν. Παπανικολάου, η προσφορά του οποίου στην ανθρωπότητα είναι ανεκτίμητη.

Γιατί από αυτή τη συνάντηση που έγινε όλοι μας αποκομίσαμε ότι το Νοσοκομείο οδηγείται σε λουκέτο όχι γιατί δεν έχει προσωπικό να δουλέψει αλλά γιατί κάτι άλλο δεν πάει καλά… Και αυτό είναι δικό σας θέμα. Ας το ερευνήσετε και ας σώσετε την κατάσταση, ως υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία του.

Αυτά, ως απόρροια των όσων ειπώθηκαν από μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, τα οποία εσείς αγνοείτε επιδεικτικά σα να μην υπάρχουν, αφού δεν αναφέρεστε πουθενά στους γιατρούς – μέλη αυτού, στην επιστολή σας, απαξιώνοντας με τον τρόπο σας και το θεσμό και όσους δίνουν καθημερινά τη μεγαλύτερη μάχη στις μέρες μας για να κρατήσουν συνανθρώπους μας στη ζωή. Ως άνθρωπος, γέννημα – θρέμμα της Κύμης, τους σέβομαι, τους υπολείπομαι, υποκλίνομαι στο έργο τους και την προσφορά τους και σας δηλώνω ότι η πόρτα μου, ως «άρχων» του τόπου, θα είναι πάντα ανοιχτή.

Τέλος, να σας ενημερώσω ότι δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα μαζί σας. Άλλωστε, πολλές φορές τόνισα κατά τη διάρκεια της σύσκεψής ότι εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση δεν στοχοποιούμε κανέναν. Κάτι που δήλωσα και σε διάφορα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, site…) Για μας προέχει η σωτηρία και η εύρυθμή λειτουργία του Νοσοκομείου. Το μείζον θέμα που θα πρέπει να απασχολεί όλους μας στην παρούσα φάση.

Αυτό, γιατί έχω την αίσθηση με αυτά που γράφετε στην επιστολή σας ότι «βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος». Με όλο το σεβασμό, αυτό διαπιστώνω όταν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, που κινδυνεύει με λουκέτο, θυμάται εν καιρώ πανδημίας να στείλει έγγραφο στον Αντιδήμαρχο για το τι θα κάνει η δημοτική αρχή με τα όμορα οικόπεδα του Νοσοκομείου της Κύμης.

Ας βάλουμε προτεραιότητες κα Αγγελοπούλου. Είμαι στη διάθεση σας αν θέλετε να μας ενημερώσετε μέσω τηλεδιάσκεψης για την κατάσταση του Νοσοκομείου, αν και δεν κρίνω απαραίτητο να μιλήσετε σε μας αλλά στους ανωτέρους σας που είναι και οι αρμόδιοι για να σας βοηθήσουν στην επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει.

Θα με ενδιέφερε να συμμετέχω στην τηλεδιάσκεψη που θέλετε να κάνετε, αλλά εάν και εφόσον σε αυτή συμμετέχουν εκτός από τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου που μου αναφέρατε στην επιστολή, και τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου όπως επίσης κρίνεται απαραίτητη θεωρώ, σε μία τέτοια συζήτηση η παρουσία του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη και του Διοικητή των Νοσοκομείων Χαλκίδας-Κύμης και Καρύστου κ. Χατζημαργαρίτη.

Αναμένω σύντομα νέα σας. Σε περίπτωση που δεν θα είναι εφικτή η συνάντηση όπως προαναφέρω και κρίνετε ότι είναι απαραίτητο, μπορείτε με μία επιστολή σας προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ Γιώργο Ζέρβα να ενημερώσετε εγγράφως για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο τα μέλη του Δ.Σ, έτσι ώστε να αναγνωσθεί μαζί με σχετικό ψήφισμα που θα εκδοθεί για το θέμα, και θα έρθει προς ψήφιση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε.ΚΥΜΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ακολουθείστε μας στο Google News