Το ΤΟΣΥΝ Κονιστρών ξεκαθαρίζει τη θέση για τη συνένωση των Δήμων. Μάλιστα, αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανακοίνωση του Δήμου Κύμης, πως και οι φορείς Κονιστρών τάσσονται κατά του ενιαίου μεγάλου Δήμου Ταμυνέων – Κύμης.

Σχετικά με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον τύπο και αφορά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010, στο Άνω Κουρούνι του Δήμου Κονιστρών, με θέμα το σχέδιο ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και την ενδεχόμενη συνένωση του Δήμου Κονιστρών με άλλους Δήμους, που συνδιοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Κονιστρών, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Κονιστρών και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Κονιστρών, το Δ.Σ. του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Κονιστρών δηλώνει ότι:
1. Η ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας είναι καίριο μέλημα μας, αφού από αυτό εξαρτάται η απασχόληση των νέων και το επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων που διαμένουν εδώ.
2.  Το ΤΟ.ΣΥ.Ν. συμμετέχει, και θα συνεχίσει να συμμετέχει, σε οποιαδήποτε συζήτηση αφορά τον τόπο μας και τη νέα γενιά, χωρίς όμως προαπαιτούμενα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
3.  Ουδέποτε το ΤΟ.ΣΥ.Ν. τοποθετήθηκε επί του θέματος σαν θεσμός, αφού δεν έχει παρθεί καμία απόφαση από τα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου.
4.  Η ανάγκη ορισμένων να ανακαλύψουν συμμάχους και να επιβάλλουν τη γνώμη τους σε συλλογικούς φορείς θεωρείται τουλάχιστον αντιδημοκρατική και επικίνδυνη για τον τόπο μας.
5. Το Δ.Σ. του ΤΟ.ΣΥ.Ν. θα διαβουλευτεί με τα μέλη του και τις διάφορες απόψεις που επικρατούν και θα καταλήξει στη πρόταση του, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα πρέπει να πράξουν και οι υπόλοιποι φορείς.
6.  Η άποψη του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Κονιστρών αναφορικά με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» θα κατατεθεί θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό.