Η Δήλωση του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο.: Υποσχόμαστε: Ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση!Ο Ελληνικός λαός έδειξε πολύ μεγάλη πολιτική ωριμότητα.
Τώρα το πολιτικό σύστημα οφείλει να ξεπεράσει τον προηγούμενο εαυτό του και να δείξει αντίστοιχη ωριμότητα.
Με δύο άμεσους στόχους:

Πρώτον, να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού, χωρίς την οποία κανένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Και δεύτερον, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, πράγμα απαραίτητο για να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, αλλά και το κύρος και την ισχύ της Ελλάδας, να καταπολεμήσουμε την ύφεση και να βγούμε από την κρίση.

Κι αυτό ακριβώς υποσχόμαστε: Ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση!
Θα δώσουμε ξανά στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους και το σεβασμό που τους αξίζει.

Την ώρα που αναλάβαμε αποκαλύφθηκε ότι η φετινή ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 7%!

Πρώτος μας στόχος να φρενάρουμε την ύφεση και να αρχίσει η ανάκαμψη. Να σώσουμε θέσεις εργασίας και να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα η ανεργία πλησιάζει το 24%.

Και μέσα σε μια τετραετία μπορούμε να την κατεβάσουμε στο 10%! Μέσα σε τέσσερα χρόνια η ανεργία μπορεί να υποχωρήσει από το υψηλότερο σημείο που έφτασε ποτέ στις τελευταίες δεκαετίες, στο χαμηλότερο σημείο που έφτασε από το 2009!

Μέσα στη φετινή χρονιά θα έχουμε αρχίσει να συγκρατούμε την ύφεση. Και στις αρχές του 2014 θα μπορέσουμε να περάσουμε στην Ανάκαμψη. Που παραμένει άπιαστο όνειρο εδώ και πέντε χρόνια.

Κι έτσι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την επαναδιαπραγμάτευση, η οποία θα είναι συνεχής, θα είναι βήμα-βήμα με ορίζοντα τετραετίας. Αλλά μπορούμε να την ολοκληρώσουμε και πριν την τετραετία.

Και να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο. Εφ’ όσον κάνουμε τρία πράγματα:
Αν νικήσουμε μέσα στην Ελλάδα τις αντιστάσεις του παλιού που πεθαίνει.
Αν συνεχίσουμε να δείχνουμε προς τα έξω, ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα.Κι αν αποφύγουμε τις εσωτερικές έριδες και τις μικροκομματικές τριβές που τόσο ακριβά έχουμε πληρώσει στο παρελθόν.
Αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος της επιτυχίας – για τη χώρα συνολικά, όχι μόνο για την κυβέρνησή μας.
Κι αυτόν το δρόμο έχουμε επιλέξει και υπηρετούμε από την πρώτη στιγμή.

Ήδη αυτή τη στιγμή η κρίση χρέους στην Ευρώπη περνάει νέο παροξυσμό. Αυτή τη φορά, όμως, με επίκεντρο άλλες χώρες, όχι την Ελλάδα. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δέχεται τους κραδασμούς, δεν προκαλεί το σεισμό.
Εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε την Ελλάδα από την κρίση….

Φανταστείτε να ακούγαμε όσους ήθελαν να πυροδοτήσει η Ελλάδα την επόμενη κρίση!