Απίστευτη υπόθεση απαγωγής Πακιστανού από ομοεθνείς του εκτυλίχθηκε στην Αρτάκη. Οι δράστες απαιτούσαν από το θύμα τα οφειλόμενα για την μεταφορά του στην Ελλάδα που έγινε πριν δύο μήνες. Καταλυτική η επέμβαση του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Αρτάκης

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκτυλίσσεται στην Αρτάκη, στη 1:40 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Τέσσερις Πακιστανοί, ο Αλί Βαρίς, 36 χρονών, έμπορος, κάτοικος Αρτάκης, ο Αλί Γκουλφά 23 χρονών, εργάτης, κάτοικος Ν. Αρτάκης, εργάτης, Ο Μπασίρ Ταλλάτ, 27 χρονών, κάτοικος Πούρνου, εργάτης και ο Αλί Αζάμ, 28 χρονών, κάτοικος Ν.Αρτάκης εργάτης, έστησαν καρτέρι στον ομοεθνή τους Μουσταφά Γκιουλάμ, 23 χρονών, εργάτη, κάτοικο Αρτάκης.
Οι τέσσερις δράστες, ξυλοκόπησαν τον 23χρονο, ζητώντας του να τους καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ, που ήταν το αντίτιμο για την μεταφορά του από το Πακιστάν στην Ελλάδα πριν από δύο μήνες.
Στην συνέχεια και όταν είδαν ότι δεν είχε χρήματα να τους δώσει, τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε σπίτι ομοεθνών τους, το οποίο βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία του Πισσώνα.
Οι απαγωγείς είπαν στον 23χρονο ότι δεν πρόκειται να τον αφήσουν ελεύθερο εάν δεν τους δώσει τα χρήματα, και μάλιστα, επικοινώνησαν με τους γονείς του στο Πακιστάν, απαιτώντας να τους δώσουν εκείνοι τα χρήματα προκειμένου να απελευθερωθεί ο γιος τους.
Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί του Α.Τ Ν. Αρτάκης, έμαθαν για το περιστατικό από αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού, οι οποίοι είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν έχουν δει τον 23χρονο από την ημέρα που δέχτηκε την επίθεση.
Την επόμενη ημέρα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες, έφτασαν στο σπίτι που κρατούσαν οι απαγωγείς το θύμα τους και μάλιστα πρόλαβαν την τελευταία στιγμή, αφού ο Ταλάτ Μπασίρ, τον είχε επιβιβάσει σε αυτοκίνητο προκειμένου να τον μεταφέρει σε άλλο σημείο, ώστε να μην εντοπιστεί από φίλους του που πιθανόν τον έψαχναν.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ένα απαγωγέα και απελευθέρωσαν το θύμα, ενώ στη συνέχεια συνέλαβαν και δύο ακόμη συνεργούς του.
Ο μοναδικός που διαφεύγει τη σύλληψη μέχρι στιγμής είναι ο Αζάμ Αλί, η σύλληψη του οποίου θεωρείται θέμα χρόνου.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απαγωγή, ξυλοδαρμό, παράνομη κατακράτηση, ενώ γίνονται έρευνες προκειμένου να εξαρθρωθεί το κύκλωμα μεταφοράς λαθρομεταναστών από τον Πακιστάν στην Εύβοια, αφού είναι βέβαιο πλέον ότι οι τέσσερις δράστες είναι μέλη του.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος