Σύμφωνα με την απόφαση από τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Προστασίας του Πολίτη Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, Υγείας Βασίλειο Κικίλια και Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, η Λαϊκή Αγορά Ιστιαίας δε θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Δυστυχώς, παρά τις επαναλαμβανόμενες και συνεχείς εκκλήσεις εμού του ιδίου και της υπεύθυνης Αντιδημάρχου Αναστασίας Φουρνάρη για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και παρά τη συνεχή και διαρκή παρουσία μας στο χώρο της λαϊκής αγοράς, υπήρξαν για δεύτερη φορά τηλεφωνικές καταγγελίες προς το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, από τους ίδιους τους παραγωγούς-πωλητές, οι οποίες υποχρέωσαν τα αρμόδια όργανα να βεβαιώσουν παραβάσεις που σχετίζονται με τη μη τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το ανωτέρω ΦΕΚ, επιβάλλεται η προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Ιστιαίας.

Ως δημοτική αρχή αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους παραγωγούς που πλήττονται οικονομικά ως απόρροια της υγειονομικής κρίσης, η οποία οδήγησε στο πάγωμα μεγάλου μέρους της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους. Όμως, πρώτιστο αγαθό είναι η υγεία γι αυτό οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις και τις εντολές των αρμόδιων αρχών που στόχο έχουν τη διασφάλισή της.

Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να κάνουμε έκκληση τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, ώστε να διασφαλιστεί, μετά την προσωρινή απαγόρευση, η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Ιστιαίας.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Γ. Κοντζιάς