Ο βουλευτής Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης ζήτησε την απαγόρευση κατοχής ασφαλιστηρίων κινδύνου (CDS) ελληνικών ομολόγων για όποιον δεν κατέχει ελληνικά ομόλογα.

Κατά την ανάπτυξη της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο Βουλευτής Εύβοιας Νίκος Μαυραγάνης ανέφερε:

«Η Ελλάδα δέχεται πίεση και δίνει μάχη εξ΄ονόματος των Λαών για τη Δημοκρατία. Οι κερδοσκόποι και το σύμπλεγμα συμφερόντων έχουν πάρει μια διάσταση «οικονομικής μαφίας» που θέλει ουσιαστικά να διεκδικήσει τη Διοίκηση των Κρατών με όπλο την κατοχή Ασφαλιστηρίων Κινδύνου για Ομόλογα Κρατών, όπως της Ελλάδας, χωρίς όμως να διαθέτουν αντίστοιχα ομόλογα.

Αυτό είναι η κερκόπορτα μέσω της οποίας διεισδύει το Παγκόσμιο Σύστημα Ελέγχου των Κρατών, ώστε να μπορέσει να «παίξει» με τις τιμές των ομολόγων, να τις ρίξει χαμηλά, να κερδοσκοπήσει με αυτές για να αυξήσει την τιμή των Ασφαλιστηρίων κινδύνου για τα ομόλογα που δεν κατέχει, να κερδίζουν υπέρογκα ποσά σε βάρος των Κρατών και έτσι να εκβιάζουν τις νόμιμα εκλεγμένες Κυβερνήσεις των Κρατών-Εθνών, ούτως ώστε να διοικούν αυτοί και όχι οι νόμιμα εκλεγμένες Κυβερνήσεις».

Ο Νίκος Μαυραγάνης ρώτησε με ποιο τρόπο μπορεί η Ελληνική Πολιτεία να νομοθετήσει την απαγόρευση κατοχής Ασφαλιστηρίων Κινδύνου για τα ελληνικά ομόλογα.