Του Αντύπα Καρίπογλου (δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του κόμματος Δράση)

Η πρώτη, αλλά νομίζω ικανή για συμπεράσματα , εικόνα της Βόρειας Εύβοιας είναι ότι έγινε μια καταστροφή κολοσσιαίων διαστάσεων και ότι απαιτείται άμεσα ένα σχέδιο συγκρινόμενο μόνο με σχέδια ανόρθωσης μετά από μεγάλο πόλεμο. Ο τόπος καταστράφηκε ολοσχερώς όχι περιβαλλοντικά, αλλά σε όλα τα επίπεδα και θα χρειαστούν γενιές για να αποκατασταθεί. Κάθε τέτοια περίπτωση, εκτός από τραγωδία, αποτελεί και ευκαιρία.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει το λάθος των τριχίλιαρων, των αναστολών δανείων και των ενισχύσεων τύπου ΕΣΠΑ. Χρειάζεται μια παρέμβαση που θα ξεκινά σήμερα κιόλας από την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων και θα αναμορφώσει τα πάντα. Τις υποδομές, το περιβάλλον, την τοπική οικονομία συνολικά. Εγώ θα έκανα ένα υπουργείο Εύβοιας και θα έβαζα ως στόχο να γίνει η Εύβοια ένα πρότυπο εργαστήριο για μια δεκαετία πχ, τόπος εφαρμογής των πιο σύγχρονων επινοήσεων του ανθρώπου, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιφέρεια της Ευρώπης, η δοκιμή ενός άλλου μοντέλου ζωής. Το άμεσο μέλλον μας επιφυλάσσει δοκιμασίες πρωτόγνωρες και πρωτόγνωρη πρέπει να είναι η αντίδρασή μας.

Οι ολικές καταστροφές κρύβουν μέσα τους τον σπόρο του καινούργιου. Ας κάνουμε αυτόν τον κρανίου τόπο το πρώτο μέρος που θα εκδηλώσουμε την αντίδρασή μας, τον τόπο που ο άνθρωπος θα ξεδιπλώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του, τις μεγαλύτερες ικανότητές του. Την αισιοδοξία, την αλληλεγγύη, την επινοητικότητα. Γιατί αν εμφανιστούν πολιτικάντηδες με λόγια συμπάθειας και επιταγές επιβίωσης στο χέρι να μοιράσουν στους “καημένους”, σύντομα όλη η Ελλάδα θα γίνει Εύβοια, όχι απαραίτητα από φωτιά.

Πηγή: https://www.facebook.com/antypas.karipoglou/posts/10159185999418830

Ακολουθείστε μας στο Google News