Ο Σύνδεσμος φίλων Νοσοκομείων Χαλκίδας-Κύμης-Καρύστου αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα όλο και εντίνει τις προσπάθειες του για την λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σύνδεσμου:

Τις τελευταίες μέρες πολλοί συμπολίτες μας, συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της άμεσης λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας μία προσπάθεια, που ο συνδεσμός μας καταβάλλει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε απαιτήσει από κάθε αιρετό που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση αυτή, την μεσολάβησή του προκειμένου να παραδοθεί το νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό. Ο καθένας ας κάνει την αυτοκριτική του. Αυτή την ώρα της μάχης δε θέλουμε ούτε να ρίξουμε ευθύνες ούτε να ευλογήσουμε τα γένια μας.

Προς ενημέρωση των πολιτών αναφέρουμε ότι
1. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο κα Βάκα, τα συνωδά έργα δρόμος, υδροδότηση, φυσικό αέριο, αποχέτευση, θα παραδοθούν το καλοκαίρι.
2.Χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να γίνει η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο.

Το να παραδοθεί το νοσοκομείο νωρίτερα θεωρούμε ότι είναι ανέφικτο. Από την άλλη θεωρούμε θετικό το ότι επιτέλους άρχισαν και ακούγονται περισσότερες φωνές που να απαιτούν το νέο νοσοκομείο να παραδοθεί στους Ευβοείς.

Αυτήν τη στιγμή όπου η χώρα δοκιμάζεται από τον αόρατο αυτό εχθρό, δηλώνουμε, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Νοσοκομείων όλης της χώρας.